A záró negyed játéka feljebb dobta az NKA lányait a tabellán

2024. március 11. 09:24 2024. márc. 11. 09:24

Szombaton, Budapesten játszott bajnoki mérkőzést az NB I-es bajnokságban az NKA UNIVERSITAS Pécs együttese Pasaréten, a Vasas Akadémia otthonában. A vendégcsapat egy nagy és fontos rangadó-győzelemből érkezett a VASAS-hoz. Egy hete hazai pályán a Sopront fektették két vállra.

Vasas Akadémia - NKA Universitas Pécs 57-70

Közeleg a hajrá, hiszen már csak két forduló van vissza az alapszakaszból. Az NKA a tabella ötödik helyén áll pillanatnyilag, és az, hogy előrébb tudnak e jutni, az alapvetően a riválisokon múlik. Nem könnyű ellenfél a Vasas Akadémia, a piros-kékekkel a tavalyi play off-ban jócskán meggyűlt a pécsiek baja. Kellett egy adag szerencse is, hogy ne a 7-8. helyért csatázzon a Jovan Gorec vezette társulat. Az idei szezonra gyengültek a fővárosiak, kulcsembereik előrébb léptek, erősebb csapatokba igazoltak, Pécsre jött Nadija Smailbegovic, Sopronba pedig Papp Klaudia.

Az első két negyed után 32-30-at mutatott az eredményjelző tábla. Egyik együttes dobásai sem találtak a zsákba. A dobások százaléka alig érte el a 30-at.Az NKA dupla annyi eladott labdát jegyzett, mint a hazaiak. Lepattanó szerzésben a vendégek remekeltek. Pontszerzésben az egykori PINK játékos, Jáhni Zsófi vitte a hátán a csapatot pontgyűjtésben. Az NKA csapatában Wallace 21/ 6 mutatójával 20 perc után a legjobb volt.

A záró negyedben valami csoda történt az NKA csapatánál. A kevés pécsi szurkoló csak kapkodta fejét. Szabályosan záporoztak a pontok a zsákba. A nehézkes első félidő után nem lehetett a lányokra ráismerni.

 

Milos Pavlovic, a VASAS vezetőedzője: A DVTK elleni idegenbeli találkozón már bizonyítottuk, hogy a befektetett munkának van eredménye még akkor is, ha ez egy kicsit több időbe telik. Ezen a mérkőzésen is úgy gondolom, hogy a sorsunk a saját kezünkben volt. Jó megoldások születtek támadásban, de sok kihagyott üres dobásunk volt és ezen a szinten 7-8 kihagyott büntető is végzetesnek bizonyulhat. Két kulcspillanatban is hibáztunk védekezésben, ahol zárkózás helyett ellenfelünk tovább távolodott, attól a pillanattól pedig megakadt a játékunk. Ennek ellenére elégedett vagyok a teljesítményünkkel, hiszen egy ilyen offenzívával rendelkező és kiválóan triplázó csapat, mint a Pécs csak négy hárompontost értékesített ma, ami a védelmünket dicséri. Ugyanakkor dobott pontjaink számával nem vagyok megelégedve, 57 pont a bajnokság ezen szakaszában nem elég a győzelemhez. Közel vagyunk már a kitűzött célhoz, de dolgoznunk kell és javítani a hibákat. Gratulálok a lányoknak, sokkal jobban néz ki a csapat, mint a szezon elején, de még mindig hiányzik egy kicsi, hogy győzni tudjunk egy erősebb csapat ellen.

Jovan Gorec, az NKA vezetőedzője: Mindig nehéz meccsre számítunk a Vasas otthonában, hiszen a csapat és a szakmai stáb rendkívül felkészült és motivált. Fontos győzelmet követően érkeztünk Budapestre, és talán éppen ezért egy kicsit könnyelműek voltunk az első félidőben. Hiányzott a pontosság és a keménység, de a meccs végén legjobb játékosunk hátára vette a csapatot és megnyertük a találkozót. Gratulálok a Vasasnak az itt zajló munkához, egy alacsonyabb költségvetéssel tudják felvenni a versenyt a nagyobbakkal.

 

Szerző: Szabó Ferenc