Az NKA idegenlégiósai sokat tettek a közösbe

2024. szeptember 30. 10:08 2024. szept. 30. 10:08

Két mérkőzés pénteken már lezajlott a 2024/2025-ös szezon nyitófordulójában. Az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdázói számára azonban szombaton este kezdődött az idény. Az akadémia női csapata túl van már a nyitó mérkőzésen KO-val verték a Cegléd csapatát. A férfiak egy nappal később 81-73-ra hozták a találkozót Oroszlány ellen.

A csapat felkészült a rajtra, a fiúk elvégezték az eltervezett munkát, egy sérülés azonban közbeszólt: Anthony Durham kidőlt a sorból. Keseregni azonban nem volt érdemes, mert nélküle is győztek hazai pályán, az NKA Arénában az MVM-OSE Lions együttesét. A vendégcsapat csak a labda feldobása után vezetett, amikor labdaszerzésből találtak a zsákba 0-2. Ezt követően a Pécs folyamatosan szórta a pontokat. Többször volt jelentős hazai vezetés, például a 28. percben, amikor Csirke Ferenc csapata 67-54-re vezetett. Az OSE többször próbálkozott a felzárkózással, ám az NKA játékosai sikeres védekezéssel útját áltak a vendégdobásoknak.

 

 

NKA Universitas Pécs: Nikolics 23/3, Durmo 18/6, Brbaklics 5/3, Meleg 3, Bacsovics 16. Csere: Scherer 7/3, Kerpel-Fronius 9, Herger, Kollár.

Vezetőedző: Csirke Ferenc.

MVM-OSE Lions: Burton 24/3, Ruják 2, Kenic 11/3, Carter 14/6, Dickerson 8. Csere: Illés 3/3, Szabadfi, Csuti, Takács 11/6, Werner.

Vezetőedző: Váradi Kornél.

 

 

 

NKA-Universitas Pécs-MVM OSE-LIONS 81-73

28-16, 12-17, 27-21, 14-19

 

Csirke Ferenc NKA vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, úgy érzem, ez egy nagy diadal volt, amihez kellett a szív is! Kemény edzettünk az utóbbi időszakban, de nagyon káoszos heteken vagyunk túl: sok volt a betegség, és akkor még kéztörés miatt elveszítettük Anthony Durhamet. Ebben a helyzetben a többieknek még többet kellett beletenniük, ami sikerült is. A mérkőzés elejét jól kezdtük, kellően keményen voltunk, de hagytuk, hogy az Oroszlány elkapja a ritmust. Gratulálok az ellenfelünknek is, mert volt tartásuk, visszajöttek tizenhét pontos hátrányból is! Fontos volt, hogy mindig tudtunk újítani, és mindig mástól jöttek a pontok. A szurkolóink támogatását nagyon köszönjük, ez mindig rendkívül fontos számunkra!

Scherer Bálint, az NKA játékosa: Nagyon örülök annak, hogy győzelemmel tudtuk indítani a szezont! Kemény időszak van mögöttünk, nagyon sokat dolgoztunk, jól jött ez a siker, és jó volt látni, hogy be tudtak épülni az újoncaink. Az Oroszlány kemény ellenfél volt, de az elején szerencsére kiharcoltunk egy jelentősebb előnyt, amit meg is tudtunk tartani a végéig.

 

 

 

Váradi Kornél, az OSE edzője: Gratulálok a pécsi csapatnak! Nem volt túl magas színvonalú a mérkőzés, inkább fizikális volt. Sajnos a lepattanók terén fölénk nőttek a házigazdák, emellett sok büntetőt elhibáztunk. Amikor visszajöttünk, és lett volna lehetőségünk fordítani, akkor mindig mi kaptunk pontot. Szurkolóinknak nagyon köszönjük a biztatást!

Chico Carter, az OSE játékosa: Egy nagyon fizikális csapattal találkoztunk. Sajnos nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amit megbeszéltünk, így a vége vereség lett. De ez még csak az első meccs volt, és hosszú a szezon.

 

Szerző: Szabó Ferenc