Az NKA nagyot nyert Oroszlányban

2024. március 11. 09:34 2024. márc. 11. 09:34

Az NKA UNIVERSITAS Pécs meggyőző sikert ért el idegenben és győzött 106-91-re a nagyon jó formában lévő Oroszlány ellen. Több lepattanót szedtek a pécsiek az ellenfelünknél, kevés labdát adtak el – jól játszottak a fiúk, öröm volt nézni azt a teljesítményt, amit az OSE otthonában bemutattak népes szurkoló tábornak.

Nehéz meccs előtt állt az NKA, hiszen a szintén a bent maradásért harcoló MVM-OSE Lions remek passzban volt, zsinórban három bajnokit nyert meg. Nem mellesleg nagyon erős a hazai pályája, a szurkolók sokat segítenek a kedvenceknek, úgyhogy Oroszlányban nem egyszerű nyerni.

Az első negyedet még elvitték a házigazdák (26-22), a másodikban azonban abszolút felülmúlták ellenfelüket Meleg Gergőék. Domináltak a palánk alatt, egymás után jöttek a duplák, s miután mindenki kivette a részét a pontgyártásból.

A házigazdák tudták, hogy otthon nem szabadna botlaniuk, mindent meg is tettek a győzelemért – a harmadik negyedet 25-16-ra behúzták, ezzel fordítottak. Az utolsó negyed döntött mindenről, és ebben a tíz percben ismét a pécsi akarat érvényesült, köszönhetően annak, hogy bírták a tempót, fizikálisan tökéletes állapotban vannak a srácok. Fegyelmezetten, koncentráltan, kellő agresszivitással és kreativitással játszottak, s amikor a 38. perc végén már 11 ponttal vezettek a vendégek (85-96), érezni lehetett, hogy ez meglesz! A folytatásban is jöttek a kosarak, tényleg jó volt látni, ahogy játszottak Kovács Petiék. A kiváló teljesítménynek végül magabiztos, 106-91-es győzelem lett az eredménye!

Az Oroszlány jó sorozata lezárult, ezzel párhuzamosan pedig elkezdődött egy jó pécsi sorozat: a Szeged után az OSE is fejet hajtott az NKA UNIVERSITAS Pécs előtt.

 

 

Váradi Kornél, az Oroszlány vezetőedzője: Először is gratulálok a Pécsnek a győzelemhez, nagyon jól játszottak. Mi jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, de az egész mérkőzésen a lepattanók megszerzésével problémáink voltak, és úgy nehéz kontrollálni egy meccset, ha nincsenek meg a gyorsindításaink, illetve 64 pontot kaptunk a festékből, ami korábban nem volt jellemző ránk, és ebbe hiba csúszott. A védekezésünk az nagyon gyenge volt, támadásban pedig nem tudtunk jól ritmust váltani, többször volt, hogy átvettük a vezetést és ott voltunk egy-két pontra, hogy mi még feljebb tudjunk menni, ilyenkor mindig volt valami fegyelmezetlenség, így visszaadtuk a Pécs kezébe, hogy vissza tudja fordítani a mérkőzést. Van egy újabb hetünk, javítani kell a hibáinkat, mert ez most nagyon kevés volt.

Csirke Ferenc, az NKA vezetőedzője: A kulcs az volt, hogy a negyedik negyedben játszottunk egy 35-19-et, ami azt mutatja, hogy erőben maximálisan jó állapotban van a csapat. Nagyon sok egyéni jó teljesítmény jött a csapatomtól, de amit ugye, a pontos statisztika nem mutat, hogy az egyik legjobb teljesítmény Kovács Petitől érkezett. Soha nem szeretek kiemelni senkit, de amit ő ma védekezésben beletett ebbe a mérkőzésbe az fantasztikus volt. Tudtuk, készültünk, hogy egyénileg nagyon jó játékosai vannak az Osénak, én úgy érzem, hogy olyan extra kosarakat dobtak az Ose amerikai légiósai a betörések után, amire még azt sem tudom mondani, hogy rosszul védekeztünk. Tehát ott voltunk, faltokkal együtt bedobták, plusz egyeket dobtak és ennek ellenére higgadtak tudtunk maradni, ami kellett ahhoz, hogy mi is támadásban okosan kihasználjuk azokat a szituációkat, amik keletkeztek. Dolgozunk tovább, jön még három mérkőzés az alapszakaszból, megpróbáljuk minél jobb pozícióba helyezni a csapatot.

 

 

MVM-OSE Lions–NKA Universitas Pécs 91-106 (26-22, 21-33, 25-16, 19-35)

MVM-OSE Lions: Riddley 25, Balsay, Gholston 16/3, Thomas 11/3, Polutak 23/9. Csere: Illés, Szabadfi 3, Stevenson 10/3, Ruják 3.

Vezetőedző: Váradi Kornél.

 NKA Universitas Pécs: Nikolic 22/3, Kovács P. 4, Durmo 26/3, Manjgafic 13/3, Herger 9. Csere: Walker 17/6, Kerpel-Fronius 3, Meleg 11, Scherer, Henry 1.

Vezetőedző: Csirke Ferenc.

 

 

szerző: Szabó Ferenc