Bátán tettlegesség miatt félbeszakdt a labdarúgó mérkőzés, az ütést a vendéglátók cáfolják

2023. október 24. 16:06 2023. okt. 24. 16:06

Galambok módjára repkedtek a lapok a Báta-Dunaszkecső Baranya Vármegyei III. osztályú férfi felnőtt labdarugó mérkőzésen, a Dárdai Ferenc nevét viselő csoportban. A játékvezetői hármas nyolc sárga és két piros lapot emelt a magasba. Atrocitás miatt a mérkőzést a 88. percben 0-3 as állásnál a játékvezető lefújta.

Az élcsoporthoz tartozó dunaszekcsői együttese, a középmezőnybe helyezkedő Bátára látogatott. A jegyzőkönyvekből megtudható volt, hogy a 73. percben szikra robbant, Kovácska Viktort kiállította a játékvezető. Sárga után, szövegelésért kapta a pirosat a labdarúgó. A nyolcvanegyedik percben kétgólos hátrányba került a Báta, nem sokkal később pedig már három találat volt a különbség, ezt követően pedig elszabadultak az indulatok: röviddel a középkezdés után történt egy apró szabálytalanság, aminek az elszenvedője a harminc esztendős bátai játékos, Szava János volt. A fiatal bíró lefújta az esetet, de a felhevült játékos úgy érezte, hogy neki is tennie kell valamit. Nemes egyszerűséggel a játékvezető tarkóján látták többen a játékos kezét. A sípmester ezt piros lappal jutalmazta, a labdarúgónál viszont elszakadt a cérna. A hivatalos jelentések szerint a labdarúgó többször is meglökte a bírót, majd labdával is eltalálta. Az események azonban itt még nem értek véget. A pálya széléről beszaladt egy helybéli, aki szintén nekiment a sporttársnak, sőt, meg is ütötte őt, de szerencsére később a pályán lévő játékosok, majd a rendező is feltartotta. Mint később kiderült, az illető is a Báta labdarúgócsapatának tagja, csak egy korábbi mérkőzésen kiállították, így ezúttal nem lehetett kerettag.

Beszéltünk a bátai csapat elnökével Braun Attilával, aki az együttes játékosa is. Ütés nem volt hangsúlyozta. Mozgássor előfordulhatott, de testi érintkezés nem volt, állította a bátai sportvezető. Hozzátette tökéletes szögből látta a történéseket. Határozottan cáfolta, hogy a játékvezető egy órán keresztül nem tudta elhagyni a játékvezetői öltözőt. Megtudtuk, hogy szövetségi ellenőr volt a mérkőzésen. Közvetlenül a mérkőzés után négyen egyeztették a pályán látottakat és rögzítették a jegyzőkönyvbe. Ez legalább egy órát eltartott, mondta Braun.

MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság vezetőjétől, Bogyay Zoltántól megtudtuk, hogy a mérkőzésen nyolc sárga, két piros lap került felmutatásra. Elfogadhatatlan a tettlegesség a pályán. Szerdán a fegyelmi bizottság tárgyalja az ügyet, addig nem akart részletekről beszélni. Azt viszont elmondta, hogy a megyei szövetség havonta és a bajnokság végén is értékeli a sportszerű csapatokat. Az elmúlt szeptember, október hónapokban Lovászhetény-Pécsvárad, PTE-PEAC, Mágocs-VSK, Palotabozsok kapott sportszerűségi díjat.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Nyitókép illusztáció