Bravúros győzelmet aratott az NKA együttese

2024. október 13. 09:20 2024. okt. 13. 09:20

Az NKA Universitas Pécs NB I-es férfi kosárlabda csapata az egyik legjobb, legerősebb magyar együttest, az Alba Fehérvárt fogadta az NKA Arénában. A tény: a tizennégyes mezőnyben három fordulót követően már csak négy csapat veretlen. A Falco, a Paks, a Szolnok és az NKA Pécs. Csirke Ferenc pécsi mester csapata újabb győzelmet ért el parázsló, jó játékkal.

Az NKA férfi csapata két hazai győzelem után idegenben is remekelt, nyert a Honvéd otthonában, így megmaradt a veretlenségük. A negyedik forduló után is megmaradt a győzelmi sorozat. Az erőviszonyok alapján nem Meleg Gergőéknek ált a zászló. most nem a Pécsnek állt a zászló. Még akkor sem, ha a szombat esti ellenfél már nem veretlen. Azt az Alba Fehérvárt fogadták, amely kikapott Pakson, ám az egyik legerősebb magyar csapat, kiváló a játékos kerete, ennek köszönhetően a bajnoki cím egyik esélyese.

– Először is gratulálok az Albának a remek nemzetközi rajthoz. – fogalmazott mérkőzés előtt a csapat honlapján a vezetőedző, Csirke Ferenc. – Az egyik bajnokesélyes látogat hozzánk, amelynél támadóoldalon hatalmas a tűzerő, a két centert leszámítva mindenki jól dobja a hárompontost. Remekül indulnak, gyors csapat, jól bontanak kettő-kettő után, illetve bátran vállalják az egy-egyeket is. A tranzíciós védekezés fontos lesz. Meg kell majd találnunk a védekezésükben a lyukakat, de okosan kell támadni, mert az nem sok jóval kecsegtet, ha egy dobóversenyt akarunk nyerni ellenük.

NKA Universitas Pécs–Alba Fehérvár 79–70 

(19–21, 19–22, 18–9, 23–18)

NKA Pécs: KERPEL-FRONIUS 11, Abell 16/3, DURMO 26/6, Meleg 4, BACSOVICS 12. Csere: Brbaklic 5/3, Nikolics 3, Scherer 2, Kollár.

Vezetőedző: Csirke Ferenc.
 

Fehérvár: NICHOLS 16/6, VOJVODA 19/9, Horne 7/3, Filipovity 6, Krivacsevics. Csere: SMITH 14, Thomas 7/3, Kass 1.

Vezetőedző: Zubillaga Jimenez Alejandro.

Csirke Ferenc, az NKA vezetőedzője: Gratulálok a csapatnak és a szurkolóinknak is! Fantasztikus hangulatú mérkőzést játszottunk, amit a védekezésünkkel nyertünk meg. Az Alba nem nagyon szokott 95-100 pont alatt dobni, ezt most sikerült elérnünk, ez volt a kulcs. A második negyedben tizenhárom pontos hátrányban is voltunk, de a nagyszünetre vissza tudtunk jönni mínusz ötre, ami nagyon fontos volt. Nagyon örülök ennek a győzelemnek, fergeteges volt a hangulat!

Alejandro Zubillaga, a Fehérvár vezetőedzője: Gratulálok a pécsi csapatnak a győzelemhez. Sajnos a második félidőben nem volt meg a kellő fókusz, nem úgy járt a labda, ahogy kellett volna, többet kellett volna passzolni. Túl sokat hibáztunk, és nem volt meg a kellő energia a győzelemhez.

 

Szerző: Szabó Ferenc