Daru bombái három pontot hoztak a PMFC számára a PEAC ellen

2024. szeptember 30. 10:13 2024. szept. 30. 10:13

Az egyetemistákkal eddig két tétmeccset játszott a PMFC, a 2015/16-os megyebajnokságban, a Verseny utcában 11-0-ra ütötték ki a fekete-fehéreket, a Stadion utcában pedig 4-0-ra nyertek. Az összesített mérleg a PMFC szempontjából: 2 győzelem és 15 rúgott gól. Vasárnap kora délután, a PEAC saját pályáján 2-1 re nyertek Daruék.

Aczél Zoltán vezette NB III-as labdarúgócsapat a Majosi SE elleni 5-0-ás hazai győzelmét követően a PTE-PEAC pályaválasztása mellett lépett pályára a Dél-Nyugati csoport 9. fordulójában. Vezetőedző a vasárnap délutáni összecsapás alkalmával a Helesfay – Lengyel, Ikonomou, Füredi, Preklet – Szalánszki, Bachesz, Rabatin, Fejős – Tóth, Daru kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. Az újabb három pont érdekében az ezúttal tiszta piros szerelésben játszó PMFC támadószellemben lépett pályára, s hamar mezőnyfölényt alakítottak ki, védekezésre kényszerítve az egyetemistákat. Bő félórányi csatározást követően aztán góllá érett játékunk.

A 32. percben a 26. születésnapját ünneplő Szalánszki ívelt be jobbról 30 méterre a vendég kaputól egy szabadrúgást, amit Daru az ötösön kívülről fejelt a PEAC kapujának bal felébe. Támadó szezonbeli második bajnoki találatával megszerezte a vezetést, 0-1.

A 38. percben Daru duplázni tudott. Idénybeli harmadik gólját jegyző PMFC csatár. Egy távoli szabadrúgás után Fejős passzát követően lőtte ki 15-ről magabiztosan a háló jobb felét Daru, 0-2. Ezzel tehát kétgólos előny birtokában vonulhattunk rövid pihenőre.

A második félidőben sem változott a játék képe, sorozatosan rohamozták Aczél Zoltán tanítványai a PEAC kapuját. Az 57. percben egy szép tálalást követően Preklet célozta meg laposan a jobb alsót 18-ról, azonban a korábban a PMFC-ben nevelkedő Varga jó irányba vetődve szögletre tolta ki a labdát.

A 62. percben szépítettek a fekete mezesek, Lengyel egy pontos kiugratást követően 14-ről a jobb alsónkba talált, 1-2.

PTE-PEAC: Varga D. – Varga B., Czimmerman, Encz, Than, Leidl – Kiss M. (Schuszter, 60.), Hawkins, Győri, Lengyel Sz. – Major (Egri, 80.).

Vezetőedző: Egri Krisztián.

PMFC: Helesfay – Lengyel N., Ikonomou, Füredi, Preklet – Szalánszki (Vas, 55.), Bachesz (Bukovics, 55.), Rabatin, Fejős (Wirth, 82.) – Tóth, Daru (Hegedüs, 66.).

A vezetőedző, Aczél Zoltán értékelt a mérkőzés után:

- Jó ritmusban játszottunk. Az első félidőben végig mi irányítottuk a játékot. A PEAC remekül megszervezte védelmét. Igaz keveset volt náluk a labda. Hiányérzetem van, hogy nem mindig szolgáljuk ki a közönséget. A Kaposvár és a Nagykanizsa elleni mérkőzés következik. Ezeken a találkozókon sok minden eldőlhet.


szerző: Szabó Ferenc