Díjakat adott át a PMFC műfüves csarnokában Dárdai Pál

2024. szeptember 17. 10:25 2024. szept. 17. 10:25

Vasárnap, az idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Labdarúgó Edzőközpontban rendezték nyolc csapat részvételével a Veterán Országos Bajnoki Döntőt. A pécsi és más csapatok egykori NB I-es játékosai, a PMFC műfüves csarnokában küzdöttek a legnagyobb serlegért. A dijakat Ifjú Dárdai Pál adta át.

Az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont műfüves csarnokában rendezték meg a Veterán Országos Bajnoki Döntőt. A hagyományosan 60 éven felüli labdarúgók nagyszabású tornájáról az egykori NB -s játékossal Stier Józseffel beszélgettünk. Megtudtuk, hogy egy év kihagyás után tovább folytatódott Pécsett a veteránok játéka. A színvonalas mezőnyt ezúttal két csoportban sorsolták, összesen nyolc együttes: a Videoton, a Szeged, az Örkény, a Kecskemét, a Nagykanizsa, a Békéscsaba, a PMFC és a Kaposvár alkotta. Kuriózumként szolgált, hogy a PMFC kovácstelepi edzőközpontjának műfüves csarnokában egyszerre két pályán párhuzamosan zajlottak a veterán találkozók, így a csoportküzdelmek mellett a helyosztók is. A hatvan feletti csapatok ráadásul egytől-egyig erős tempót diktáltak.

Az A-csoport eredményei: Örkény – Szeged 2-0, Kaposvár – Kecskemét 1-1, Kaposvár – Örkény 1-1, Kecskemét – Szeged 1-0, Szeged – Kaposvár 1-3, Örkény – Kecskemét 0-1.

A B-csoport eredményei: Békéscsaba – PMFC 0-0, Videoton – Nagykanizsa 0-3, Videoton – Békéscsaba 3-0, Nagykanizsa – PMFC 1-0, PMFC – Videoton 2-5, Békéscsaba – Nagykanizsa 0-1.

A 7-8. helyért: Szeged – Békéscsaba 2-1.

Az 5-6. helyért: Örkény – PMFC 1-0.

Elődöntők: Kecskemét – Videoton 0-2, Nagykanizsa – Kaposvár 2-0.

Bronzmeccs: Kaposvár – Kecskemét 2-0.

Döntő: Nagykanizsa – Videoton 2-1.

A legjobb kapus: Németh Tibor (Nagykanizsa)
A legjobb játékos: Kepe Tibor (Nagykanizsa)
Gólkirály: Kádár Lajos (Videoton) 4 góllal.

Végeredmény:

1. Nagykanizsa
2. Videoton
3. Kaposvár
4. Kecskemét
5. Örkény
6. PMFC
7. Szeged
8. Békéscsaba

A díjakat több támogató és köztük ifjú Dárdai Pál adták át. Palcsi több kérdésünkre is válaszolt.

„A Bosnyák mérkőzésre jöttem Magyarországra, hogy a fiaimat lássam. Pécsre a 30 éves érettségi találkozómra jöttem. Itt találkoztam régi barátommal, Kulcsár Árpival, aki kért, hogy maradjak még egy napot és legyek díjátadó a Veterán Országos Bajnoki Döntő lejátszása után. Aczél Zolival, a PMFC vezetőedzőjével is találkoztam edzésükön. Elmondtam, hogy jó csapata van. Nem baj, hogy a rajt zötyögős lett. Szerintem 1-3 között végezheti a PMFC az NB. III. Dél-nyugati bajnokságban.”

 

Szerző: Szabó Ferenc