Egy 11-es döntött a Szeged-PMFC mérkőzésen

2023. december 4. 12:38 2023. dec. 4. 12:38

A PMFC labdarúgócsapata az NB.II-es bajnokságban, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként lépett pályára, a Szent Gellért Fórumban.

Az ellenfélben két egykori pécsi labdarúgó, Márkvárt és Kővári is pályára lépett. A volt PMFC játékos volt Óvári Zsolt is, de ő sérülés miatt nem húzhatta magára a Tisza-partiak szerelését. A mecsekaljai gárdában két fiatal kapott lehetőséget tudásának bizonyítására, Bukovics és Bachesz.  A helyzetek nélküli mérkőzésen egy hazai 11-es döntötte el a mérkőzést, ahol a Szeged 1-0-ra nyert. 

A mérkőzés előtti napon a PMFC internetes oldalán jelentették be, hogy újabb megállapodást írt alá az egyesület Helesfay Donáttal, akire joggal mondhatjuk, hogy az állandóságot képviseli a pécsi klubnál. A 33 esztendős pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be Mecsekalján. Néhány évnyi kitérőt követően 2019 nyarán tért haza, s azóta is a PMFC első számú hálóőreként bizonyítja páratlan tudását. A pécsi színekben szépen lassan a 150. bajnoki mérkőzéséhez közeledő Helesfay Donát számtalanszor mutatott már be komolyabbnál komolyabb védéseket, így volt ez vasárnap is a Szeged elleni bajnoki mérkőzésen.

Egy biztos, Helesfay Donát teljes odaadással és érőbedobással végzi munkáját a mindennapi edzések, valamint a mérkőzések során. Eltökéltségét bizonyítja, hogy elfogadva újabb szerződéshosszabbítását, továbbra is biztosan a PMFC kapuját védi majd. Aktív pályafutása mellett tudatosan készül a futball utáni életére is, hogy a kesztyű szögre akasztása után gyógytornászként dolgozzon.

A mérkőzés a 10. percben eldőlt: A 16-on belül Helesfay és Takács Gajdosra rohant. A hazai középpályás földre került. A játékvezető 11-est ítélt. A sértett játékos a büntetőt a kapu közepébe a léc alá bombázta bal lábbal. 1-0.

 

Szeged: Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi, Nagy Zs., Kővári – Haris, Márkvárt – Papp Á. (Tóth B., 80.), Gajdos (Nyári, 90+3.), Palincsár (Könczey, 88.) – Borvető (Radics, a szünetben).

Edző: Alekszandar Sztevanovics. 
PMFC: Helesfay – Terbe, Takács Zs., Pejovics, Majnovics (Hadaró, a szünetben) – Bachesz (Szabó M., a szünetben), Krausz, Hudák – Bukovics (Vas, 64.), Gera Z. (Tóth-Gábor, 64.), Harsányi (Gyurkits, 78.).

Edző: Kulcsár Árpád.

 

Alekszandar Sztevanovics, a Szeged edzője: – Nagyon fontos mérkőzés volt ahhoz, hogy tartsuk a lépést az élmezőnnyel. Megszereztük a vezetést szerencsére, és akár le is zárhattuk volna egy másodikkal, de nem tettük, így a végéig izgulnunk kellett. Tudtuk, hogy jól kontrázik a Pécs, de az átmenetekben agresszívek voltunk. Kontrolláltuk a meccset, és a végén örülhetünk ennek a lényeges sikernek.

 

Kulcsár Árpád, a PMFC vezetőedzője: - Helyzet nélkül nincs gól. Egy 11-es döntött a találkozón. A mérkőzés bizonyította, hogy melyik szektorban kell változás. A hideg nem volt néző csalózgató.

 

 

Szerző: Szabó Ferenc