Egyetemi díjban részesült Hoffmann Réka, pécsi fiatal ökölvívó

2023. szeptember 9. 08:35 2023. szept. 9. 08:35

A PTE Egészségtudományi Kara az egyetem évnyitó ünnepségén dékáni elismerésben részesítette Hoffmann Rékát, a PVSK ökölvívóját, a 2022-23-ban elért kiváló tanulmányi és sportágági teljesítményéért. A kiváló teljesítményt nyújtó bunyóssal beszélgettünk.

- Magas szinten sportolsz, jelentős sikereket érsz el. Mit jelent számodra az egyetem elismerése?

 

 – Nagyon örülök az elismerésnek, amelyet prof. dr. Ács Pongrác dékán úrtól vehettem át, mintegy ötszáz ember előtt. Ez az elismerés a 2022-23-as tanévre vonatkozik, és a jó tanulói teljesítmény mellett, az ezen időszakra eső ökölvívó szerepléseim is beleszámítódtak. Nehéz, de a cél érdekében össze kell egyeztetni a tanulást és a sportot, egyéni óraterv szerint dolgozom, amely mind a két területen nagy segítséget jelent. Legközelebb novemberben, az U20 Eb-n szerepelek, erre készülünk edzőmmel, Alvics Gyulával.

 - 2020-ban nagy meglepetésre 18 esztendősen megnyerted a felnőtt magyar bajnokságot a legnagyobbak között, és fejlődésed azóta is töretlen.

 

Alvics Gyula, Réka edzője a következőket mondta tanítványa elismeréséről. – Nagy megtiszteltetés ez az egész sportegyesületnek. Bizonyíték arra, hogy a magas szintű sportolói tevékenység mellett, lehet nagyon jó eredményt elérni a tanulmányokban is. Büszkék vagyunk Rékára.