Gyűjtögeti a pontokat a PMFC NB I-es labdarúgó csapata

2024. szeptember 24. 10:25 2024. szept. 24. 10:25

Hazai pályán döntetlent játszott a PMFC a Simple Női Liga 5. fordulójában a jó erőkből álló Viktória FC-vel. Újoncként nagyon jól kezdte a szezont a PMFC élvonalbeli női labdarúgócsapata, hiszen négy kör után, 7 ponttal a tabella ötödik helyét foglalta el. Szombaton ilyen előzmények után fogadta Németh Zsolt együttese a szintén 7 pontos Viktória FC-t. Kilencven perc után mindkét gárda 1-1 pontot gyűjtött 1-1 es eredménnyel.

Viktória néven szereplő vasiak a legutóbbi szezont a 6. helyen zárták, a kupában pedig egészen a legjobb négyig meneteltek, az elődöntőben a későbbi győztes Győr ellen búcsúztak. Nyáron jelentős változásokon mentek keresztül, többek között újra anyaegyesületük nevén, Viktória FC-ként folytatják. A női A-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Markó Edina vezette szombathelyiek csapatát több tehetséges labdarúgó alkotja, ráadásul egyedüliként a mezőnyből még gólt sem kaptak. A hazai nyitányon 1-0-ra nyertek az Astra ellen, majd a második fordulóban 2-0-ra győztek Soroksáron. Az FTC elleni idegenbeli meccsük – a fővárosiak Bajnokok Ligája szereplése miatt – elmaradt, ellenben a múlt hétvégén 0-0-ra végzetek a szintén újonc Budapest Honvéd elleni hazai bajnokin. Ezzel együtt a szintén 7 pontos Viktória FC a PMFC mögött a 6. helyen tanyázik.

– Nehéz mérkőzésre számítok a Viktória FC ellen, főleg abból a szempontból, hogy Markó Edina, volt szövetségi kapitány vezette ellenfelünk masszív, szervezett védelmének köszönhetően még nem kapott gólt a szezonban. Bő keret áll rendelkezésére, melyet sok tehetséges labdarúgó alkot, így van kikből merítenie. Nem készülünk másként erre a bajnoki találkozóra sem. A lányok jó mentalitással dolgoznak, az önbizalmuk is a helyén van, amin a múlt hétvégi siker nagyot dobott. Bízom benne, hogy közönségünk támogatásával sikeresek leszünk – nyilatkozta a csapat internetes oldalán Németh Zsolt, vezetőedző.

A Pécset a tavalyi NB II.-es gólkirálynő, Égi Barbara húzta ki ezúttal a gödörből a 63. percben szerzett találatával, amivel otthon tartott egy pontot. Így viszont továbbra is várat magára az első hazai siker, hiszen két győzelmét egyaránt idegenben érte el eddig az újonc.

PMFC–Viktória FC 1-1 (0-1)
Simle Női Liga, 5. forduló. Pécs, 150 néző.
PMFC: Bednar – Rituper (Máté, 62.), Bolboaca, Bocz, Bódis – Farkas, Kiss (Spiel, 62.), Vasile, Beyala, Égi (Balogh, 90+2.) – Turi.

Vezetőedző: Németh Zsolt.
Viktória FC: Schvirján – Csáki, Kis, Kovács V., Pintér – Németh – Nagy D. (Csizmadia, 84.), Varró, Gravencz – Szil (Hécz, 46.), Csejtei (Kiss-Lantos, 46.).

Vezetőedző: Hérincsné Markó Edina.

Gólok: Égi (63.), ill. Szil (30.).

 

 


Szerző: Szabó Ferenc