Hengerelt a Pécs az MTK otthonában

2024. október 28. 10:07 2024. okt. 28. 10:07

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 13. fordulójában az MTK Budapest második számú együtteséhez utazott a PMFC férfi labdarúgócsapata. A kék-fehérek tartalékjaival korábban még sosem találkozott a piros-fekete gárda bajnoki mérkőzés alkalmával, így a vasárnap 13:00 órakor a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián kezdődő találkozó lesz az első összecsapás a fővárosi együttessel.

A PMFC megérdemelt, 4-2-s vendégsikert aratott az MTK Budapest II. otthonában vívott bajnoki mérkőzésen.

A pécsi NB III-as labdarúgócsapat három döntetlennel záruló bajnoki rangadót követően az MTK Budapest II. otthonába utazott a Dél-Nyugati csoport 13. fordulójának alkalmából. A Sándor Károly Labdarúgó Akadémiában rendezett vasárnap délutáni összecsapáson Aczél Zoltán számára Füredi, Hegedüs, Bor, Tóth és Daru sem volt bevethető állapotban.

A lehető legjobban kezdték a mérkőzést a vendégek, melynek már a 6. percében magunkhoz ragadták a vezetést. Bukovics kapta meg a labdát a tizenhatos jobb sarkánál, majd befelé törve tolt kettőt a játékszeren, amit ballal aztán remekül helyezett a kék-fehérek hálójának hosszú felébe. Saját nevelésű középpályás egyúttal szezonbeli első bajnoki gólját jegyezte, 0-1. Az öröm nem tartott sokáig, pedig a 10. percben egy távoli bombát még Varasdi ütött ki elvetődve.

Ezzel azonban nem hárult el teljesen a veszély, ráadásul a jobbról visszatett labdára Kenesei érkezett a védőket megelőzve és közelről a jobb alsónkba továbbított, 1-1. A 17. percben aztán ismét megszerezte a PMFC vezetést, ezúttal egy baloldalon vezetett támadás során Szalánszkira nem léptek ki az MTK védői, középpályás pedig a tizenhatoson belülről jobbal pompásan tekert Rácz mellett a hazai háló bal felébe, 1-2.

A PMFC építgette a támadásokat, a 34. percben meg is lett az újabb eredménye. Egy kissé jobbról, 19-ről megítélt szabadrúgást Rabatin végzett el, ami hajszálpontosan a bal alsóban ért célba, 1-3.

Kétgólos előnnyel fordulhatott a Pécs. a második félidőre, amelyet változatlan összeállításban és elánnal folytatott. még úgy is, hogy a rövid idő leforgása alatti pontatlan játékvezetői ítéletek nem igazán kedveztek a további gólhelyzetek kialakításában. A 64. percben az alig valamivel előtte becserélt Vas játszott szerepet újabb lehetőség előkészítésében, ám lekészítését követően Bukovics kissé kisodródott szögből leadott lövését blokkolni tudták házigazdák összezáró hátvédjei.

A 69. percben azonban már nem tehettek semmit a hazaiak, Bukovics átadását követően Fejős remek helyzetfelismerésének köszönhetően emelte a játékszert a tizenhatoson belülről, kissé balról a hosszú felsőbe, 1-4. Ráadásul támadónk ezzel már negyedszer tudott eredményes elleni az idei kiírásban. Pár perccel később Németh szöktette a baloldalon Szalánszkit, aki egészen az ötösig sprintelt a labdával, hosszú felsőt célzó életerős lövését azonban szögletre tudta menteni a kapus.

A 78. percben váratlanul közelebb zárkózott az MTK, Herczeg 17-ről találta el a jobb kapufa tövét, s bár Varasdi jó irányba vetődött el, a megpattanó labda végül a pécsi a háló ellenkező oldalában kötött ki, 2-4.

Újabb gól már nem született a fővárosi kék-fehérek elleni bajnokin, de NB III-as PMFC labdarúgócsapat így is szép gólokat szerezve, megérdemelten nyert 4-2-re az MTK Budapest II. otthonában, begyűjtve ezzel a nagyon fontos három pontot. Folytatás legközelebb hazai közönség előtt, november 3-án, vasárnap 16:00-kor a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő együttesét látják vendégül a PMFC Stadionban a bajnokság 14. fordulójában.


MTK Budapest II. – PMFC 2-4 (1-3)
Gsz.: Kenesei (10.), Herczeg (78.) ill. Bukovics (6.), Szalánszki (17.), Rabatin (34.), Fejős (69.)

MTK Budapest II.: Rácz – Herceg, Stumpf, Farkas, Kákonyi (Freyer, 79.), Anokye – Jádi (Molnár, 65.), Szőke, Antal (Urbán, 79.), Bakó – Kenesei. Vezetőedző: Kanta József.

PMFC: Varasdi – Lengyel, Preklet (Miklós, 77.), Ikonomou, Németh – Bachesz, Rabatin – Bukovics, Fejős (Zvara, 77.), Szalánszki (Sági, 85.) – Wirth (Vas, 63.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.



Szerző: Szabó Ferenc