Ismét döntetlent játszott a PMFC

2023. november 13. 09:13 2023. nov. 13. 09:13

A vendéglátókhoz hasonlóan a Pécs is kiváló rajtot vett, az első öt bajnoki mérkőzéséből hármat megnyert, kettő pedig 0-0-ra végződött. A Soroksár hasonló időszakban hármat nyert, egyet veszített, egyet döntetlenre játszott. Vasárnap a 15. fordulóban lejátszott mérkőzésen a PMFC a hetedik döntetlenjét gyűjtötte be Soroksáron, a vendéglátok az ötödiket.

A Soroksár SC a Merkantil Bank Liga 15. fordulóját megelőzően tizenkilenc ponttal a tabella nyolcadik helyén áll, Lipcsei Péter együttesének mérlege öt győzelem, négy döntetlen és öt vereség, tizenöt rúgott és tizennégy kapott gól, így jelenleg egy ponttal előzik meg a PMFC-t, amely vendégsikere esetén feljebb léphet a ranglétrán.

Nem lesz azonban könnyű dolguk a mindig masszív soroksáriak otthonában, hiszen a hétvégi házigazdák a legutóbbi négy bajnokijukból kettőt megnyertek és kétszer pontot szereztek, utoljára október elején az ETO-tól kaptak ki.

Az első negyedórában a hazaiak birtokolták többet a labdát, komolyabban azonban nem jelentettek veszélyt a pécsi kapura, mígnem a 24. percben Kaján adott be jobbról, helyzetbe hozva Lovrencsicset, aki az ötös sarkáról a pécsi kapu mellé fejelte a labdát. A 29. percben Pejovic távolról célozta meg a fővárosiak kapuját, távoli lövését azonban a jobb alsó felé elvetődve megfogta Mergl. A 34. percben Sipos veszélyes próbálkozása szállt el a jobb kapufa mellett. Az első félidő hajrájában is igyekeztek a felek, ám 0-0-lal vonulhattak pihenőre a gárdák.

A fordulást követően előbb a hazaiak, majd pedig a PMFC is kettőscserét hajtott végre. A vendégeknél Tóth-Gábor és Harsányi helyén Hudák és Szabó folytatta a 60. perctől. Króner fejese ment mellé. A 71. minutumban Szabó élesen balról vette célba a XXIII. kerületiek portáját, tekerése ellenben a felsőléc felett hagyta el a játékteret. A 73. percben Gyurkitsot buktatták a tizenhatos vonalánál, emiatt remek helyről végezhetett szabadrúgást a PMFC. A pontrúgást maga a sértett tűzte rá, azonban ezt a lehetőséget sem sikerült gólra váltani.

A hajrában mindkét oldalon adódott helyzet, de a kapuk nem kerültek veszélybe. Folytatás a PMFC számára november 26-án a Budafoki MTE ellen.

 

 

SOROKSÁR: Mergl – Kaján, Króner, Kékesi, Pintér D. – Vass Á., Katona M. – Gálfi (Köböl K., a szünetben), Sipos Z. (Dobos Á., a szünetben), Hajdú R. – Lovrencsics B. 

Vezetőedző: Lipcsei Péter
 

 

PÉCSI MFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz L., Pejovics, Hadaró – Krausz, Terbe – Bukovics, Gyurkits, Harsányi I. (Hudák M., 60.) – Tóth G (Szabó M., 60.). Megbízott edző: Németh Zsolt 

 

Szerző: Szabó Ferenc