Négy alkalommal álltak dobogón a pécsi Fordanosok a Látvány tánc EB-n

2024. július 2. 16:00 2024. júl. 2. 16:00

Balatonfüreden rendezte a Magyar Látványtánc Sportszövetség az idei Európa – bajnokságát. Az 5 napos monstre rendezvényen a Fordanos táncosok alkalommal állhattak a dobogóra. A részleteket Papp Viktortól a pécsi Fordanosok vezető edzőjétől tudtuk meg.

Egy hosszú kvalifikációs versenysorozat végén nagyon szép eredményekkel zárta a Pécsi Fordan Táncklub az első féléves versenyidényét, hiszen táncosai kitűnő eredményekkel térhettek haza a Látványtánc Európa-bajnokságról.

 

A Balatonfüredi Szabadidő Központban rendezte a Magyar Látványtánc Sportszövetség nagyszabású Európa – bajnokságát. A monstre rendezvény 5 napon át zajlott, 478 produkció versengett, a parketten több ezer táncos mutatta be tudását. (megjegyzés: az EB június 29-én, szombaton kezdődött és július 3-án, szerdán van az utolsó versenynap)

A Pécsi Fordan Táncklub összesen négy egységgel képviselte városunk színeit és négy dobogós helyezéssel térhettek haza. Az első versenynapon az „A” kategóriás táncosoké volt a főszerep és magas színvonalú produkciókat láthatott a népes közönség, ezen a napon a street dance volt a fő kategória, ebben voltak érdekeltek a Fordanos versenyzők.

Az utánpótlás kategóriákban az Extrém Csapat: (Kulcsár Alexandra, Marton Viktória, Mohar Zora, Németh Gréta, Schroth Barnabás, Szabó Borka). A gyermek pop csoport kategóriában, míg a Power Girls gyermek pop duóban (Rácz Kíra-Tunyogi-Csapó Blanka) állhatott a dobogó második fokára

Kiválóan szerepeltek a Fordan klub szenior táncosai is, hiszen a Forever Young pop csoport szintén ezüstérmet szerzett. (Igrinyiné Vida Melinda, Kimpf- Kovács Krisztina, Langné Rigó Anita, Horváth Veronika, Novákovics-Nagy Marianna, Resz Ibolya, Sárdiné Varga Anikó, Tallián Judit) A gyerek csoportok és a szenior táncosok felkészítője Pillmann Lilla volt.

Nagyon éles volt a küzdelem a felnőtt hip-hop street dance mix kategóriában. Itt Molnár Ákos csapata, a Destiny remekelt és Európa-bajnoki III. helyezést ért el. (Deák Anna Eszter, Hodosi Viola, Jankó Anna, Kovács-Balyalya Zsófia, Márton Zselyke Pálma, Nagy Délia, Pillmann Lilla, Tábori Kinga, Tóth Zsófia)

A Pécsi Fordan Táncklub vezetője, Papp Viktor azt is elmondta, hogy az idei esztendő első féléve nagyon pörgősre sikeredett, hiszen hét különböző szintű hazai versenyen képviselték városunk színeit, ezen kívül a pécsi táncszerető közönség legnagyobb örömére három saját táncversenyt és gálát is rendeztek. Bár idén nem sikerült EB győzelmet elérniük, azért elégedett a nagyszerű eredményekkel, amit a Magyar Látványtánc Sportszövetség Európa Bajnokságán értek el a táncosok.

 

 

Szerző: Szabó Ferenc