Otthon kapott ki a PMFC

2023. szeptember 25. 13:28 2023. szept. 25. 13:28

Véget ért a háromhetes bajnoki szünet, vasárnap, a 8. forduló összecsapásaival folytatódott a pontvadászat. A Pécsi MFC az eddig lejátszott 630 perc alatt egyetlen gólt sem kapott. A vendégek 10-et rúgtak, 9-et kaptak. A Pécs a Csákvár elleni találkozón a 82. percig tartotta gól nélkül a kapuját.

Nem a legkedvezőbb előjelekkel indult útnak a Csákvár Pécsre. Néhányan vírusos fertőzéssel küszködtek az elmúlt napokban, s kérdéses, közülük ki tudta vállalni a játékot. Megtudtuk, hogy nem kellett tartalékosan pályára lépni betegségek okán a Csákvárnak.

A PMFC együttese veretlen, utolsó öt bajnokijából azonban négyszer is 0-0-ás döntetlenre végzett, egyedül az Ajka ellen gyűjtötte be mind a három pontot. Az eddig lejátszott hét bajnokin összesen három gólt szerzett, a negyedik pécsi találat az ajkai Szűcs Kristóf nevéhez fűződik, aki öngólt vétett a piros-feketék ellen. Utolsó gólját Gyurkits Gergő érte el, még augusztus 19-én. Ugyanakkor Helesfay Donát kapuját még senkinek sem sikerült bevenni a 2023-24-es pontvadászat során, azaz az NB II legmasszívabb védelmét szerette volna feltörni Aqvital FC Csákvár. A céljukat megvalósították. Svedyuk Alex a 82. percben elügyetlenkedte a hozzá került labdát a saját büntető területükön. Baloldalon, a csereként pályára lépett Gazdag Vajkhoz gurult a játékszer, aki Nagy Zoárdhoz továbbította. A vendégek támadója öt méterről a labdát Helesfay kapujának bal alsó sarkába fejelte a magas növésű játékos, 0-1.

 

Weitner Ádám, a PMFC vezetőedzője: - Nagyon gyengén kezdtünk. A Csákvár átadta a játékterületet az első félidőben, de nem tudtuk azt játszani, amit terveztünk. A második félidőben lendületbe jött a csapat, de a vendégek kapusa remekül védett. Szerdán megyünk Kozármislenybe a rangadóra.

Tóth Balázs, az Aqvital FC Csákvár vezetőedzője: - Gratuláció a csapatnak jár. A PMFC hét mérkőzésen nem kapott gólt, dicséretes. A fiuk azt játszották, amit megbeszéltünk. A Pécs a második félidőben megmutatta, hogy mit tud. Beszorítottak bennünket, de jól védekeztünk. Gól után már azt vártuk, hogy csorogjon le a mérkőzés. A 2005-ben született kapusunkat dicsérni kell, mert fiatal kora ellenére biztos kézzel fogta a labdákat.

A másik Baranya Vár Megyei NB II-es csapat a Kozármisleny 93. percig vezetett 1-0-ra. A hosszabbítás végén a Mosonmagyaróvár tudott egyenlíteni.

Szerdán, hétközi mérkőzésen a PMFC, Kozármislenyben játssza a soros bajnoki mérkőzését.

 


Szerző: Szabó Ferenc