Potyogtak a gólok Gulácsi kapujába

2024. szeptember 8. 12:45 2024. szept. 8. 12:45

A magyar válogatott a Nemzetek Ligája új idényének első fordulójában 5-0-ra kikapott Németország vendégeként Düsseldorfban, így a 2013-as amszterdami 8-1 óta a legsúlyosabb vereségét szenvedte el. A válogatott legutóbb három évvel ezelőtt, a 2021-es Európa-bajnokság után szenvedett hasonlóan súlyos vereséget. A szövetségi kapitány Rossi irányításával eddig még nem kapott öt gólt egy mérkőzésen sem a magyar együttes.

A 90 perc alatt a vendéglátók lelépték a vendéggárdát. A németek az 5 gól mellett két kapufát rúgtak. Szoboszlainak gólvonalról kellett menteni. A hazai csapat sziporkázott. Terület védekezéstől az állandó helyváltozásig sokkal jobban muzsikáltak, mint Orbánék. Musialaék folyamatosan posztot cseréltek, Dárdaiék ellenszert nem találtak.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 1. forduló:

Németország-Magyarország 5-0 (1-0)

Németország: Ter Stegen – Kimmich, Tah, Schlotterbeck (Koch, 69.), Raum (Henrichs, 69.) – Gross (Beier, 60.), Andrich (Stiller, 82.) – Musiala, Havertz, Wirtz – Füllkrug (Pavlovic, 60.)

Magyarország: Gulácsi – Balogh, Orbán, Dárdai M. – Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Nikitscher, 82.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 66.) – Sallai (Csoboth, 75.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám, 66.)

gólszerzők: Füllkrug (27.), Musiala (58.), Wirtz (66.), Pavlovic (77.), Havertz (81., 11-esből)

sárga lap: Nego (9.)

 

Marco Rossi szövetségi kapitány értékelt az M4 Sportnak.

„Nem tudtam sokat mondani a fiúknak az öltözőben. Az első félidőben jól teljesítettünk, meccsben voltunk, voltak ott is hibáink, de helyenként elmozdultunk a pressing irányába. Az egyes vonalak között maradtak helyek, ezeket ki is használtunk. A második félidőről igazából felesleges bármit is mondani. Ha valaki négy gólt kap egy félidőn belül mindenféle reakció nélkül, az magáért beszél, és azt a játékrészt teljesen el kell felejteni. 5-0 az eredmény, ez szégyen. Szégyellnünk kell magunkat, a fiúknak és nekem is. Az első felelős az mindig az edző, erről túl sokat nem lehet mondani. A második félidő során egyetlen párharcot sem nyertünk, számos labdát adtunk el akkor is, ha nem kényszerítettek rá minket. Az első és második félidő között, a szünetben azt tettük, amit szoktunk, arra a két-három dologra fókuszáltunk, amit megtehetünk a második félidőben. A második bekapott gól után eltűntünk a pályáról, ez elfogadhatatlan, pláne akkor, ha Magyarország színeiben játszik az ember. Három nap múlva Bosznia ellen játszunk, ennek lesz pszichológiai aspektusa is, mert ha nem tudunk reagálni erre a szituációra, akkor mindenkinek el kell tűnnie. Ez világos.”

 

Forrás: Pécsma