Szentlőrinc léphet a PMFC helyére az NB II-es bajnokságban

2024. június 6. 13:40 2024. jún. 6. 13:40

A Szentlőrinc NB III-ban játszó labdarúgó csapata a záró fordulóban, Mohácson bebiztosította a bajnoki címét. Az MLSZ a 2024-2025 évi bajnokságban csökkentette a csapatok számát a második vonalban. Ezért a bajnoki cím kevés volt a feljutásért, osztályozóra köteleztek négy csapatott a harmadik vonalban. Vasárnap megkezdték a Putnok ellen az osztályozós párharcot a Szentlőrinciek.

Múlt vasárnap, az utolsó akadályt is sikerrel vette Pichler Gábor csapata. Kiderült, hogy Baranya vármegye csapata, az Észak-keleti csoport bajnokával, a Putnokkal találkozik, míg a Békéscsaba a Tatabányával csap össze. Az biztos, hogy egyik párharc sem előre lefutott. Ilyen helyzetben nem az számít, hogy ki az esélyesebb, hanem hogy ki mennyit tesz a pályán azért, hogy célba érjen. Az előzetes várakozást hozta a vasárnapi két mérkőzés.

 

A Putnok-Szentlőrinc csapatai legfeljebb videóról ismerték egymást, így aztán senki sem tudta pontosan, kitől mi várható ezen az osztályozós mérkőzésen. A meccs eleje nem a vendégek szájíze szerint alakult, ugyanis a házigazdák a 10. percben szabadrúgást kaptak, amit Lőrinc Attila gólra váltott (1-0) – máris hátrányban volt a Lőrinc. A folytatásban többet birtokolta a labdát, voltak ígéretes lehetőségeik, de egyet sem tudtak értékesíteni, ugyanakkor a hazaiak villámgyors kontrákkal veszélyeztettek.

A második félidőt változatlan felállásban kezdték, majd néhány perccel később kettőt is cseréltek, Helesh és Múcska lépett pályára. Egyre inkább a baranyai akarat érvényesült, mentek előre becsülettel az egyenlítés érdekében, látszott a srácokon, hogy mindent beleadnak. Meg is lett az eredménye! A 70. percben Pataki Bence került nagy helyzetbe, amit nem is hibázott el, a léc alá vágta a labdát (1-1)! Az egyenlítés után nagyon úgy tűnt, hogy a fordításhoz is lesz elég erők, energia: támadtak, voltak helyzetek, de egyet sem tudtak már gólra váltani, így maradt a döntetlen.

Mindez azt jelenti, hogy a párharc egy hét múlva, jövő vasárnap dől el Szentlőrincen. Ami biztos: óriási csata, izgalmas meccs várható!

Érdekesség, hogy a másik osztályozós párharc első mérkőzése is döntetlennel zárult: Tatabánya–Békéscsaba 2-2.

 Szerző: Szabó Ferenc