Több mint száz ponttal nyert a PVSK Óbudán

2023. november 13. 08:58 2023. nov. 13. 08:58

NB I. B-s férfi kosárlabda csapat, a PVSK-VEOLIA az Óbudai Kaszásokhoz látogatott szombaton kora este. Az ellenfél szerezte meg a vezetést, sőt Lakosa hármasa után 5-2-re is a Kaszások vezettek. A folytatásban jelentősen változott a helyzet, gyorsan kiderült, hogy ki a legény a palánkok között, ültek a külső pécsi dobások, 19 triplával könnyedén hozták a kötelezőt Bíró Olivérék.

Óbudai Kaszások-PVSK-VEOLIA 81-107

(20- 25, 22-21, 19-29, 20-32)

– Hasonló a helyzet, mint egy héttel ezelőtt – jelentette ki Szekulovics vezetőedző a csapat internetes oldalán a mérkőzés előtt. – Az Óbuda ugyan nem egy topcsapat, de egyáltalán nem is gyenge. Oda kell majd figyelnünk, hiszen a PVSK ellen mindenki sokkal jobban összpontosít. Az utóbbi mérkőzéseinken a kezdés rendre gyenge volt, ebben feltétlenül változnunk kell. Természetesen nyerni akarunk, és meg akarjuk őrizni veretlenségünket, hiszen november második felében, decemberben már jönnek a rangadók is, amik igazán megmutatják majd, hogy hol tartunk. Szoros első félidő után, a harmadik és negyedik negyedben ellenállhatatlan támadójátékkal nyertek magabiztosan az Óbudai Kaszások ellen, úgy, hogy 19 hárompontost dobtak a meccsen.

 Az aktuális ellenfél igazolta, hogy a PVSK ellen mindenki kettőzött erővel harcol. Ezt tette az Óbuda is, amely a második negyedben foggal-körömmel küzdött. Ha nem marad meg itt is a jó kinti dobóforma, Halász kétszer, de Antóni és Frank is eredményes volt messziről –, akkor bizony könnyen fordíthatott is volna rivális. És bár volt egy pillanat, amikor megléphetett volna a PVSK akár 10 ponttal is, jött pár rosszul sikerült támadás, és hazaiak ismét a vendégek nyakán voltak.

A harmadik negyedre, mintha kicseréltek volna a VEOLIÁT. A védekezés olyan feszessé vált, hogy annak feltörése hosszú perceken keresztül szinte lehetetlen feladatnak bizonyult. A záró felvonás is jól indult, Mokánszki és Molnár duplájával, valamint Bíró negyedik triplájával egy 7-2-es szériával adták meg az alaphangot, és ha már megvolt a lendület, nem is hagyták megtörni. Halász, majd Molnár és még egyszer ő sorban dobott három trojkát, már 28 ponttal vezettek a vendégek. Nem is az volt már a kérdés, hogy meglesz-e a 100 dobott pont, hanem, hogy ki szerzi majd. Nos, ezen a meccsen stílszerűnek mondható, hogy épp egy hárompontosból jött a 100., méghozzá Halász révén. Végül 107-81-re nyert a PVSK-VEOLIA úgy, hogy a meccsen összesen 19 triplát süllyesztettek a hazai gyűrűben.

 

Óbudai Kaszások: Boros 9, Supola 9/3, Lakosa 17/15, Szabó 9, Armaghani 14. Cs.: Horváth, Balázsi 5, Varsányi 3/3, Pollák 4, Kármán 11, Dulics.

Vezetőedző: Takács Máté

 

PVSK-Veolia: Micsovics 15/3, Németh 16/12, Plézer 3/3, Bíró O. 17/12, Horti 6. Cs.: Halász 18/12, Antóni 3/3, Molnár M. 11/9, Mokánszki 13, Harka 2, Frank 3/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.