Nyakon szúrta és megölte élettársát a volt idegenlégiós

2023. december 7. 09:32 2023. dec. 7. 09:32

A Baranya Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki veszekedés során nyakon szúrta élettársát.

A vádirati tényállás szerint a vádlott és a sértett 2014. évben ismerkedtek meg egymással, majd a férfi közel három éves börtönbüntetését töltötte Németországban. Szabadulását követően, 2017. év második felében élettársi kapcsolatot létesítettek, mely kapcsolatból egy gyermekük született.

 

A vádlott és a sértett időszakosan külföldön dolgozott, a sértett prostituáltként, a vádlott – aki korábban az idegenlégiónál szolgált – sofőrként.

 

A vádlott és a sértett kapcsolata feszültséggel terhes volt, gyakoriak voltak a veszekedések, a férfi több alkalommal bántalmazta élettársát.

2022 novemberében a férfi viselkedése kiegyensúlyozatlanná vált, többször zavarodottan, összefüggéstelenül beszélt, rendszeresen megöléssel fenyegette élettársát, illetve az egész családot.

 

2022. november végén a férfi és az élettársa között ismét vita alakult ki, melytől a vádlott indulatba jött és egy kést vett magához. A kisszobában tartózkodó sértetthez lépett, majd őt a késsel nagy erővel célzottan tarkótájon szúrta. A sértett halála a szúrást követően azonnal bekövetkezett.

 

Másnap reggel a férfi édesapja a házhoz ment, akit a zavarodott fia a lakásba beengedett, ahol észlelte a szobában az elhunyt sértettet.

 

A férfi cselekménye az emberölés bűntettének a megállapítására alkalmas.