Várandós élettársát munkára kényszerítő férfi ellen emeltek vádat Pécsen

2023. január 18. 10:06 2023. jan. 18. 10:06

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt emeltek vádat egy fiatal férfi ellen, amiért várandós élettársát bántalmazással félelemben tartva mezőgazdasági munkára kényszerítette, bérét pedig elvette - tájékoztatta a Baranya Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a vádlott italozó életmódot folytatott és rendszeresen szidalmazta, bántalmazta 2020 novemberében megismert élettársát.
    

A férfi 2022 júniusában, az akkor terhessége hetedik hónapjában járó nőt felszólította, hogy menjen napszámba, végezzen mezőgazdasági munkát, a tiltakozó asszonyt pedig arcon ütötte.
    

A nő a bántalmazás miatt és a vádlottól való félelmében a hónap során többször elment dolgozni. Munkabérét a vádlott minden alkalommal elvette tőle.
    

A férfi több alkalommal bántalmazta a terhes nőt, akinek így nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott; egyik alkalommal azért is megverte, mert a nő a felszólítása ellenére nem akart külföldre menni, hogy ott prostituáltként dolgozzon.
    

A nő megpróbáltatásainak az vetett véget, hogy ismerőséhez menekült, akivel értesítették a családsegítő szolgálatot.
    

A jelenleg is letartóztatásban lévő, emberkereskedelemmel és kényszermunkával megvádolt férfi ügyében a Pécsi Törvényszék dönt - olvasható az ügyészség közleményében.

Forrás: MTI