Videón a Komlói úti bankfiók kirablása, súlyos beteg lehet a rabló

2020. május 18. 12:59 2020. máj. 18. 12:59

Újabb információkat tett közzé a rendőrség hétfőn nem sokkal 13 óra előtt a Komlói úti rablásról, egyúttal közzétette a biztonsági kamerák felvételét is.

Korábban csak annyit lehetett tudni, hogy egy férfi május 12-én 15 óra 20 perckor Pécsett, a Komlói úton szájmaszkkal az arcán bement egy pénzintézetbe, közölte, hogy fegyver van nála, és pénzt követelt. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rablás miatt nyomoz az ügyben. Lapunk próbálta megtudni, hogy mennyi pénzt vitt el a rabló, de erre a rendőrség a nyomozásra való tekintettel nem válaszolt.

Súlyos beteg lehet a rabló, a cipőméretét is tudják

A hétfői közlemény azonban részletekbe menően mutatja be a gyanúsítottat. Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján egy kb. 175 cm magas férfit keresnek, aki középkorú, erősebb testalkatú és kb. 42-43-as méretű cipőt hord. 

A férfi feltehetően több réteg ruhát viselt, a rablást követően valószínűleg levette a felsőjét, amely alatt feltehetően sötét színű ruházat volt. A bűncselekmény elkövetésekor egy sötét színű, műanyagkeretes szemüveget viselt, valamint egy szürke színű, kisméretű hátizsák volt nála. A beszerzett információk szerint nyugodt, higgadt temperamentumú, kommunikatív, intelligens ember, aki jó helyismerettel rendelkezik. 

A rendőrség vizsgálja annak a lehetőségét is, hogy a férfi esetleg súlyos betegségben szenvedhet, amely azonban mozgásában nem akadályozza. Az elkövetőt jelentős erőkkel keresik, nyomozócsoportot állított fel a rendőrség, a beérkező adatokat, információkat is folyamatosan ellenőrzik, elemzik a rabló beazonosítása, illetve felkutatása érdekében.

A rendőrség hangsúlyozza, biztosan tudni, hogy a rablást megelőző időpontban a férfi a Balassa Bálint és a Búzavirág utca kereszteződésében a felvételen látható öltözetben várakozott.

Ezért várják azok jelentkezését, akik akár gyalogosan, akár gépjárművel közlekedve látták, illetve várják annak a szürke színű, Nissan Leaf típusú személygépkocsi vezetőjének a jelentkezését, aki az említett helyszínen közlekedett.   

A rendőrség kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Forrás: Pécsi STOP/Police.hu

Forrás: Pécsi STOP/police.hu