MSZP: nem hagyjuk elfelejteni a gyermekbántalmazásokat

2024. április 22. 16:20 2024. ápr. 22. 16:20

A gyermekbántalmazási ügyek nagy számára hívta fel a figyelmet az MSZP alelnöke. Korózs Lajos szerint szinte hetente válnak ismertté horrortörténetek a gyermekvédelemben, 2023-ban közel háromezer eset volt, amelyben vizsgálatot kellett volna lefolytatni.

Korózs Lajos elmondta, a közelmúltban Hajdú-Bihar vármegyében valószínűleg a nevelőszülők halálra vertek egy kétéves kisfiút, és nem tudni, hogy kaphatta meg a gyermeket az a nevelőszülő házaspár, akitől korábban már visszavettek egy állami gondoskodásban lévő gyermeket. Le se folytatták még a vizsgálatot, amikor a pár bejelentkezett egy másik nevelőszülői hálózathoz, és megkapta ezt a kisfiút - mondta.

Az alelnök azt is tudakolta, miért vették el az eredeti családjától a gyermeket. Megjegyezte, törvénytelen, ha anyagi okok miatt emelték ki.

A bicskei pedofilügy kapcsán beszélt arról, hogy sokat lehet tudni V. Jánosról, a gyermekotthon volt igazgatójáról, K. Endréről, a volt igazgatóhelyettesről, a másodrendű vádlottról, azonban K. Béláról nagyon keveset tudni. Mint mondta, K. Béla éveken keresztül négy kiskorú gyermekkel tartott fent szexuális kapcsolatot, és ezért minimális büntetést kapott, azt is felfüggesztve; miután pedig otthagyta a gyermekotthont, a férfi néhány év alatt milliárdos céget "gründolt" magának, és nagyon jó kapcsolatai voltak az államigazgatási, politikai szervekkel is.

Miért nem foglalkozik senki K. Béla viselt dolgaival? - tette fel a kérdést Korózs Lajos.

Forrás: hirklikk.hu