Az MSZP a SZÉP-kártya szabályainak módosítását sürgeti

2021. január 11. 14:23 2021. jan. 11. 14:23

A SZÉP-kártya alzsebeinek „felszabadítását" sürgette hétfőn az MSZP elnökhelyettese, hogy a koronavírus-járvány miatt a szálláshely és a rekreáció alszámlán bennragadt összegeket melegétel-rendelésre is fel lehessen használni.

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón jelezte, az ügyben az illetékes miniszterhez fordulnak írásbeli kérdéssel, mert múlt héten ismertetett javaslatuk a kormánynál „süket füleire talált".

Emlékeztetett arra, hogy a járvány miatt gyakorlatilag csak a SZÉP-kártya vendéglátás alszámláján lévő összegeket lehet minden nehézség nélkül elkölteni.

Hozzátette: az lenne a megoldás, hogy ha a kártyán lévő összegeket melegétel-rendelésre lehetne fordítani, tekintet nélkül arra, hogy a pénz eredetileg melyik alszámlára érkezett.

Az ellenzéki politikus szorgalmazta annak a három százalékos szolgáltatási díjnak a felfüggesztését is, amit akkor vonnak le, ha a kártyán lévő összeget a feltöltést követő második év május 31-ig nem használták fel.

Megjegyezte: a munkavállalók nem szenvedhetnek hátrányt azért, mert önhibájukon kívül nem tudják elkölteni a rendelkezésükre álló összegeket.

 

 

Komjáthi Imre kijelentette, a kormány nagyon sok pénzt vesz el az emberektől burkolt adóemelésekkel, autópályadíj-emelésekkel, az egészségügyi szolgáltatási járulék megemelésével. Ne elvegyenek, hanem adjanak! Segítsenek a munkavállalóknak és talpon maradásért küzdő vállalkozásoknak! – hangoztatta.

Forrás: MTI