Az MSZP társelnöke is Márki-Zay Pétert támogatja az előválasztáson

2021. október 14. 09:45 2021. okt. 14. 09:45

A mai napon, Pécsett a Kossuth téri szavazó sátornál jelentette be egy rendkívüli sajtótájékoztató keretében Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre adja le a voksát.

A Magyar Szocialista Párt szervezetileg eddig nem állt be semelyik jelölt mögé, viszont az MSZP számos politikusa nyilvánosan is kijelentette, hogy személyesen melyik jelöltet favorizálja. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Az MSZP egyébként aktívan kiveszi a részét az előválasztással járó munkából, közel 1500 aktivistájuk dolgozik a sátrakban, a Villányi úti székház pedig az online szavazás központja.

Kedden Pécsett járt Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely, majd az esemény után a szocialisták pécsi elnöke, Kaposi Levente egy Facebook-posztban írta meg, hogy ő Márki-Zay Pétert támogatja.

A mai napon Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, illetve Csaba István, az MSZP Baranya Megyei elnöke egy videóban jelentette be, hogy ők szintén Márki-Zay Pétert támogatják.

A második fordulóban rengeteg új szavazó érkezett, itt Pécsett is nagyon sok fiatal, egyetemi csoportok, munkaközösségek, családok álltak sorba a sátraknál, hogy szavazzanak. A pécsi fiatal szocialisták is arról számoltak be, hogy nem is rejtették a szavazók véka alá véleményüket, azt mondták hogy ők Márki-Zay Péterben hisznek és abban, hogy vele lehet megnyerni a 2022-es választásokat - mondta Tóth Bertalan az MSZP társelnöke.

Tóth Bertalan hozzátette még, hogy: 

- Benne látom a nagyobb esélyt, hogy képes jövőre legyőzni Orbán Viktort és a Fideszt, ugyanakkor elkötelezett a jogállam és a demokrácia helyreállítása, a korrupció felszámolása, a társadalmi igazságtalanságok orvoslása és mindenkinek egyenlő esélyeket biztosító ország építése, valamint a jövő generációk érdekeinek védelme mellett a környezet- és klímavédelmi ügyek tekintetében. Az elmúlt napokban - külön utakon - de mindkét miniszterelnök-jelölt azt kérte tőlem és a Magyar Szocialista Párttól, hogy egyértelműen foglaljunk állást a jelöltek támogatásáról. Az MSZP elnökeként nem tehetem azt meg, hogy amennyiben én meghoztam egy döntést akkor ezt nem beszélem meg az elnökséggel. Éppen ezért a mai nap délelőttjére összehívom az MSZP rendkívüli elnökségi ülését és arra fogok javaslatot tenni, hogy az MSZP támogassa Márki-Zay Pétert az előválasztás második fordulójában, hiszen neki van a legnagyobb esélye.

 

Csaba István, az MSZP Baranya Megyei elnöke is Márki-Zay Péterre szavazott.

Ahhoz, hogy hazánk vezetésében megjelenjenek a baloldali és zöld értékek, ahhoz kormányváltásra van szükség. A kormányváltásra pedig Márki-Zay Péterrel van a legnagyobb esélyünk, aki azon túl, hogy a meglévő ellenzéki szavazókat össze tudja fogni, százezres nagyságrendben tud bevonzani és megszólítani bizonytalan szavazókat. Nagyon jó volt látni itt az elmúlt időszakban, hogy tömegével jelentek meg olyan fiatalok, akik eddig távol álltak a politikától, azonban most csatlakoztak a változást akarók táborához. Rájuk 2022-ben is szükségünk lesz ahhoz, hogy elzavarjuk a Fidesz korrupt, arrogáns rendszerért. Éppen ezért mi Márki-Zay Pétert támogatjuk, legyen ő a közös miniszterelnök-jelölt, legyen kormányváltás!

- mondta Csaba István. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!