Pécsett járt Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely

2021. október 12. 22:04 2021. okt. 12. 22:04

Pécsett, a Kossuth téren tartott fórumot Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely, az eseményre nagyjából kétszázan látogattak ki, nagyrészt fiatalok.

A rendezvény körülbelül egy órán át tartott. Márki-Zay először felidézte hódmezővásárhelyi győzelmeit, majd azzal folytatta, hogy szerinte az hozhat győzelmet az ellenzéknek, ha egy pártoktól független jelölt lesz Orbán kihívója. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

“Amikor a tisztesség megjelenik a politikában, az lesz az igazi rendszerváltás” 

– mondta Márki-Zay.

 

Többször is kiemelte, hogy a Fidesz által teremtett gyűlöletet csak a szeretet erejével lehet legyőzni, illetve azt is leszögezte, hogy neki nem Dobrev Klára az ellenfele, hanem maga Orbán Viktor.

Ez is érdekelhet: A pécsi Nemes Balázs lehet a Momentum új elnöke?

 

Karácsony Gergely visszalépéséről elmondta, ez nem valamiféle mutyi volt, mint a pártok esetében. “Karácsony Gergely és köztem egy kézfogás történt. Karácsony Gergely a múlt hét hőse” – mondta.

Márki-Zay a beszédét azzal folytatta, hogy ha ők ketten kormányzati pozícióba kerülnek, akkor egészen biztosan lesz elszámoltatás, ami a jobb és baloldalt, illetve a 2010 utáni és előtti „lopásokat” is érinteni fogja.

Márki-Zay beszélt arról is, hogy egy közvélemény-kutatás szerint akár Karácsony Gergely, akár Dobrev Klára vezetésével száll szembe az ellenzék Orbánnal, akkor Orbán nyer. Ha viszont ő lesz az ellenzék listavezetője, és mögötte lesz Karácsony és Dobrev, akkor az ellenzék győz.

A szót Karácsony Gergely vette fát, aki a berlini fal ledöntésével és az Orbán-rendszer küszöbön álló összeomlásával húzott párhuzamot.

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter

 

„Nemcsak a magyar, de az európai demokráciák történetének is ez a leggonoszabb és legkorruptabb rendszere.”

 

Elmondta, azóta, hogy visszalépett, minden perc abban erősítette meg, hogy ez volt a helyes döntés. A visszalépésének okaként megemlítette, hogy Márki-Zay olyan embereket is meg tud győzni a változás szükségességéről, akiknek egy budapesti főpolgármester túlságosan messze van és túlságosan szemüveges. 

 

Márki-Zay Péter végezetül elmondta, az összes jelölt közül Karácsony kapta a legtöbb lejáratást a Fidesztől és a fideszes médiától, ez is közre játszhatott abban, hogy csak második lett az első fordulóban. Ez a hősies küzdelem ugyanakkor szerinte nem volt hiábavaló, de csak akkor nem, ha “a végén mi szakítjuk át a célszalagot”. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

 

Forrás: Pecsma/Pécsi STOP