Előválasztási vita: Keresztes kormányváltás idején kész cselekedni, Szakács szerint Pécsnek újra a régió vezetőjévé kell válnia

2021. szeptember 24. 19:00 2021. szept. 24. 19:00

Amint arról a Pécsi STOP is beszámolt szeptember 24-én pénteken, a Zsolnay Negyed E78 termében került megrendezésre a Partizán két pécsi előválasztási vitája, amely a Baranya 1-es, illetve a Baranya 2-es választókerület két-két képviselőjelöltje, Nemes Balázs és Mellár Tamás, valamint Keresztes László Lóránt és Szakács László között zajlott. A vitákat Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője moderálta. 

19 órától Keresztes László Lóránt és Szakács László csapott össze, a vita rövid összefoglalója alább, a cikk végén pedig a vitáról készült videó is visszanézhető. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Keresztes László a nyitóbeszédében arról beszélt, hogy minden képviselőnek kötelessége, hogy az országos ügyek mellett, a szűkebb hazáját is aktívan képviselje az országgyűlésben, 2018-tól pedig aktívan fel is vállalta Pécs, illetve Baranya képviseletét. Keresztes itt kiemelte, sokszor megkapta kormánypárti politikusoktól, hogy ő a térség lobbistája, de a maga részéről ezt dicséretnek vette. 

Keresztes azt is elmondta igyekszik aktív képviselői munkát végezni a parlamentek, eddig közel 600 felszólalást tudhat maga mögött, de fontosnak tartja, hogy javaslatokat is fogalmazzanak meg. A LMP frakcióvezetője ezen túlmenően kiemelte: kormányváltás esetén kész azonnal cselekedni. A képviselő szembesíttette már a Fideszt a térség legfontosabb problémájával a térségben, ami az elvándorlás, továbbá az önkormányzati megszorításokkal, illetve azzal, hogy kiszervezték a Pécsi Tudományegyetemet alapítványi fenntartóhoz. Illetve többször szembesítette a kormányt azzal a gyalázatos tervel, hogy egy atomtemetőt akarnak építeni a város nyugati határai mellé. 

"Én azt gondolom, hogy nem hihetünk azoknak, akik azt mondják, hogy meg kell elégednünk itt Pécsen, Baranyában azzal a helyzettel a helyzetben, amiben most vagyunk."

Mint mondta ez a térség nem csak gyönyörűen szép de óriási fejlesztési lehetőségek is rejlenek benne, éppen ezért ő maga azért dolgozik, hogy le tudják váltani a Fideszt, és ezekkel a fejlesztési lehetőségekkel élve biztosítani tudják, hogy mindenki a szülőföldjén tudjon boldogulni. 

Ezt követően Szakács László tartotta meg a nyitóbeszédét, aki arról beszélt, hogy ez egy nagyon színes körzet, ahol sokféle probléma megjelenik, mint mondja teljesen más gondokkal küzd az ország egyik legfiatalabb városa, Kozármisleny vagy éppen Komló. 

"Azt gondolom hogy, aki vállalkozik ennek a térségnek a képviseletére át kell látni, rá kell látni, hogy milyen országos folyamatok vannak, és abba miként illeszthető bele ennek a körzetnek a szerepe. S hogyan lesz Pécsből újra a régió vezetője. Az nem lehet, hogy tizenkilencedikek legyünk a tizenkilencből" - mondta. 

A vita során szó volt a pécsi futballstadionról, az uránbánya esetleges újranyitásáról, illetve a bodai atomtemetőről, a leszakadt baranyai térségek felzárkóztatásáról, továbbá a nyugdíjrendszer átalakításáról. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

A vita itt nézhető vissza: