Emberéletekben mérhető a Fidesz bénázása

2020. május 18. 08:19 2020. máj. 18. 08:19

Sokak szerint mérhetetlen a kár, amit a Fidesz kormányzása Magyarországnak okoz. Én más véleményen vagyok: szerintem a kár nagyon is mérhető. Elsősorban, sajnos, emberéletekben. A kormány nem tett semmit a koronavírus-járvány megelőzése érdekében és legalább kéthetes késéssel lépett a megfékezésére.

Éppen azokat a lépéseket nem tette meg, amikkel más országokban a járványt sikeresen fékezték: a fertőzöttek és potenciális fertőzöttek megfelelő elkülönítését, kapcsolataik nyomon követését és tesztelését.

A járványnak leginkább kitett egészségügyi dolgozókat és az otthonokban sokan együtt élő idős embereket és gondozóikat sem tesztelték, az ellenzék és az orvosok ismételt figyelmeztetése ellenére sem. De nem látták el őket időben megfelelő védőfelszereléssel sem – ezeket, ki tudja, miért, raktárakban halmozták, amíg soknak a szavatossági ideje is lejárt.

Kapkodó, indokolatlan és sokszor teljesen irracionális lépéseket viszont tettek: magatehetetlen, állandó ápolásra szoruló betegeket tettek ki a kórházakból, konténerkórházat építettek – azóta is üres -, teljesen indokolatlanul rendőrködtek, és mindvégig eltitkolták, ma is titkolják, a járvánnyal és következményeivel összefüggő adatokat.

Szembetűnő, hogy a vírusban elhunytak halálozási aránya Magyarországon négy-hatszorosa a környező országokénak, miközben állítólag nálunk kevesebb a fertőzött.

Az adatok eltitkolása azt mutatja: a kormány nem hajlandó még csak szembenézni sem a valós helyzettel.

Kisgyerekek szoktak a takaró alá bújni, meg a szemüket eltakarni, hogy ne lássák azt, ami rémisztő. Meg a magyar kormány.

Csakis a magyar embereket illeti köszönet bölcs óvatosságukért és fegyelmezettségükért, hogy nem terjedt még jobban a járvány!

Az emberéletekben okozott káron túl a kormány számláján az embereknek okozott személyes kár is ott van: a kivéreztetett egészségügy miatt alapellátás nélkül maradt betegeké, a kórházból kitett súlyos betegek családjáé, a szociális ágazat dolgozóié, akiktől, hiába vannak a leginkább kitéve a fertőzésnek és hiába hozzák a legtöbb áldozatot, sajnálja a kormány az egyszeri 500.000 forintos juttatást, a béremelésükről meg hallani sem akar. Ott a szülők kára, akik semmit nem kapnak azért, mert otthon kényszerültek maradni gyermekükkel az iskolák bezárása miatt.

Azok kára, akik elvesztették a munkájukat és nem, nem ad nekik a kormány 80%-os bérpótlást, mint bárhol Európában. Azoké, akik egy fillérhez nem jutottak mostanáig, és akik legfeljebb három hónapig juthatnak álláskeresési támogatáshoz, majd ha egyáltalán oda jutnak.

De ott van a nyugdíjasok egyéni kára is, akik képtelenek megfizetni a csaknem 8%-kal megdrágult alapélelmiszereket. A kormány szerint be kell érniük az év eleji 2,8%-os nyugdíjemeléssel. Sem a legalább 6,5%-os visszamenőleges emelést nem kapják meg, sem a beígért 53. heti nyugdíj vagy az ősszel esedékes nyugdíjkiegészítés előre hozott kifizetését, de a kisnyugdíjasok sem az egyszeri, 20.000 forintos támogatást. És persze szó sincs nyugdíjrendezésről.

Ezek nagyon is mérhető károk; de még arról nem is beszéltünk, hogyan károsították meg a védekezésben oroszlánrészt vállaló önkormányzatokat, az októberi választás eredményeit felülírandó: először a gépjárműadó- és parkolási bevételeket vették el tőlük, aztán Ferencvárostól és Józsefvárostól a fejlesztési forrásaikat, Gödtől a Samsung-gyár területét és bevételeinek egyharmadát. Aztán ez annyira megtetszett nekik, hogy minden 5 milliárd feletti beruházást a fideszes megyei önkormányzatokhoz rendeltek, súlyos károkat okozva az ellenzéki önkormányzatoknak – no meg leginkább persze az ott élő embereknek.

Mi ez, ha nem visszaélés a felhatalmazási törvénnyel?

De tovább is van: a felhatalmazással visszaélve és „nemzetstratégiai érdekre” meg a járvány elleni védekezésre hivatkozva több mint 150 milliárd forintot költött el fű alatt a kormány az államkasszából, azaz a mi pénzünkből, veszteséges haveri cégek felvásárlására, az unokáink életében sem megtérülő Budapest-Belgrád vasútvonalra, újabb stadionokra, vadászati világkiállításra, egyházi örökségvédelemre, a nemlétező bevándorlás kezelésére, önmagát fényező óriásplakátokra és fegyverekre. Ezek a kormány számára mind fontosabbnak bizonyultak az emberek védelménél.

Ezek még csak az anyagi károk, sokukról bővebben tájékozódhat a Diktatúrafigyelő oldalunkon, ahol összegyűjtöttük a rendkívüli felhatalmazással visszaélő kormányzati lépéseket.

Szerepel köztük a színházak felügyelőbizottságainak elfoglalása, a közművelődési dolgozók közalkalmazotti státuszának elvétele, egyetemek magánalapítványként működtetése, a közadatigénylés válaszadási határidejének megháromszorozása, a rémhírterjesztés szándékos féreértelmezése. A szabadságunkban, szólásszabadságunkban és a mindenkori kormányba vetett bizalmunkban okozott kár csak később lesz számszerűsíthető.

Ha ön szerint sincs ez rendben így, és Ön is szeretné legalább az emberek védelmében megteendő alapvető lépéseket kiszorítani a kormányból, csatlakozzon azokhoz, akik már aláírták petíciónkat! Itt találja meg.

Forrás: hirklikk.hu