Gulyás Gergely még bottal jár, de nyáron már futni és focizni szeretne

2024. március 29. 11:00 2024. márc. 29. 11:00

Gulyás Gergely február végén került kórházba, ahol gerincműtéten esett át. A Miniszterelnökséget vezető miniszter március elején már otthonában lábadozott. Közszereplést azóta nem tudott vállalni, mindössze egy 23 másodperces interjú erejéig jelent meg a nyilvánosság előtt, ahol kipukkadt lufinak nevezte a Magyar Péter hangfelvételével kapcsolatos fejleményeket.

„A műtét sikeres volt, de utána újra kellett tanulnom járni” – mondta a politikus a Mandinernek adott interjúban, amelyből az is kiderült, hogy a miniszternek rendkívüli fájdalmai voltak, a legutóbbi Kormányinfót úgy tartotta meg, hogy kapott egy infúziót és egy gerincinjekciót is.

Az Index által szemlézett interjúban a miniszter a többi között arról is beszélt, hogy a szóbeszédekkel ellentétben, nem a Honvédkórházban kezelték, hanem a Gerincklinikán műtötték meg, ahol ugyanolyan szobában feküdt, mint a többi beteg. Elmondása szerint jelenleg bottal tud magabiztosan járni, míg anélkül még bizonytalanul, de az orvosi előrejelzések szerint nem lesz maradandó hatása a beavatkozásnak, s reményei szerint nyárra már futhat vagy akár focizhat is.

Gulyás március 25-től a rehabilitáció mellett is dolgozott, húsvét után pedig a kabinet- és kormányüléseken és a Kormányinfókon is részt vesz majd. Cáfolta, hogy Magyar Péter miatt kerülte a nyilvánosságot, s állításai szerint „a legutóbbi Kormányinfón e tragikus szappanoperával kapcsolatosan tucatnyi kérdésre válaszolt”.

A miniszter, aki Magyar Péter egyetemi évfolyamtársa, barátja és esküvői tanúja volt, az elmúlt hetekben nem beszélt Magyar Péterrel, a nyilvánosságra került hangfelvételről pedig elmondta, hogy az semmit nem igazol abból, amit a jogász korábban megfogalmazott.

A Magyar–Varga-üggyel kapcsolatban is megvan a véleménye, szerinte „épeszű és bármilyen alacsony szintű, de létező erkölcsi mércével rendelkező ember nem veszi fel a feleségével, három közös gyermekük édesanyjával folytatott beszélgetését, és nem tárja azt a nyilvánosság elé.″

Forrás: hirklikk.hu