Hoppál Péter körül megint nem stimmel valami - A pécsi önkormányzati cég most azért tesz feljelentést, mert nem találják annak nyomát, hogy a képviselő felesége valaha is dolgozott nekik

2022. március 9. 13:05 2022. márc. 9. 13:05

Két és fél év alatt 7,25 millió forintyni díjazásban részesült a fideszes országgyűlési képviselő, Hoppál Péter felesége, még Páva Zsolt polgármestersége idején, azonban van itt valami, ami miatt nagyon különös az egész ügy. 

Az rtl.hu ugyanis azt írja: "Folyamatban vannak a rendőrségi feljelentések a pécsi önkormányzat kommunikációs cége, a Pécsi Kommunikációs Kft. átvilágítása során feltárt ügyek, köztük Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő feleségének szerződése kapcsán." 

Az önkormányzati cég arról tájékoztatta a portált, hogy a jelenleg Pécsett magyar valamint német tanárként dolgozó Hoppálné Erdő Judit 2016. január 1-től 2018. május 31-ig megbízási jogviszonyban állt a cég jogelődjével, a  Pécsi Kreatív Központ Kft.-vel, a megállapodás pedig végül közös megegyezéssel szűnt meg. 

A szerződés értelmében, Hoppál Péter feleségének a feladatati közé tartozott a cég ügyfeleitől megrendelt, a nyilvánossgnak szóló hirdetmények, marketing valamint kommunikációs eszközök szövegeinek a korrektúrázása. 

Mindezért havi bruttó 250 ezer forintott kapott, ami két és fél év alatt  7 250 000 forint bruttó díjazást jelent. Azonban van itt egy kis probléma. Az rtl.hu ugyanis azt írja, hogy a Pécsi Kommunikációs Kft. tájékoztatása szerint a cégnél zajló átvilágítás során nem találtak olyan dokumentumot, ami igazolná, hogy Hoppál Péter feleségének megbízási jogviszonya során történt volna teljesítés.

Nincsenek megrendelők, teljesítési igazolások, levelezések vagy bármilyen valós tevékenységre, munkavégzésre utaló bizonyíték. Nincs olyan cikk, hirdetés vagy marketing- illetve kommunikációs anyag, ami igazolhatóan járt volna a megbízottnál

– fogalmazott a portálnak pécsi önkormányzati cég. 

A cég állítása szerint a feladatokat valójában a jogelőd, vagyis a  Pécsi Kreatív Központ munkavállalói végezték Hoppálné jogviszonyának időtartama alatt. Mint írták, a Pécsi Kommunikációs Kft. dolgozóinak nyilatkozata alapján az átvilágítás során megállapították, hogy dr. Hoppálné Erdő Judit a cégnél irodával vagy munkaállomással nem rendelkezett.

A cég azt közölte, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján az a gyanú merült fel, hogy a megbízás fiktív volt, így a kfiizetések is teljesítés nélkül történtek, emiatt pedig feljelentést tesznek a rendőrségen ismeretlen tettes ellen. 

A portál e-mailben felkereste Hoppálné Erdő Juditot, ám nem reagálták, telefonon viszont elérték Hoppál Péter, aki a következőket mondta: 

"Minden, a feleségemmel kapcsolatos híresztelés a baloldal aljas hazugsága. A baloldalról tudjuk, hogy a jelenlegi és régi vezetőjük szerint hazudtak reggel, délben és este. Pécsett is ezt műveli a baloldal. Nekik semmi sem drága, közszereplőnek nem minősülő családtagokat is belerángatnak a kampányba."

Minderre reagált Szakács László, a Baranya 2-es választókerület közös ellenzéki képviselőjelöltje is, aki azt mondta "Egy országgyűlési képviselőnek sokkal jobban oda kell arra figyelnie, hogy minden tisztességesen és a törvények betartásával működjön, a család tekintetében is." Továbbá a politikus hozzátette: sajnos semmi meglepő nincs ebben az ügyben, az elmúlt 12 év alapján. 

"Ha a Fideszről, a családról és egy közintézményről van szó, a hatalmon lévők soha nem tanúsítanak gondosságot és önmegtartóztatást, helyette csak szabálytalanságot és mohóságot látunk minden esetben" – mondta Szakács László.

Az egész történetben egyébként az a legérdekesebb, hogy annak idején, a még Fidesz vezette önkormányzatnál, 2017-ben volt egy átvilágítás, amit éppen Hoppál Péter végzett el, ezért is nagyon furcsa, hogy nem szúrt szemet neki, hogy a felesége szerződésével valami nem stimmel.