Így reagált Manfred Weber Deutsch Tamás gestapózására

2020. december 10. 16:21 2020. dec. 10. 16:21

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője reagált Deutsch Tamás gestapózására egy néppárti találkozón- írja a Politico, amit 24.hu közölt.

A Politico szerint a frakcióvezető arról beszélt, hogy az ő jogállamiságot védő mondatai, és a Gestapo, illetőleg a magyar kommunista titkosrendőrség közötti párhuzam elfogadhatatlan.

Manfred Weber, azt mondta, hogy:

"Egy olyan nagy politikai család, mint az EPP készen kell, hogy álljon különféle arculatú tagok befogadására. De most azt mondom, hogy ami, sok, az sok"

Az Európai Néppárt vezetője komolyan elgondolkodott Deutsch kizárásán, ugyanis a politikus radikalizálódása és verbális támadásai és a legutóbbi nagy vihart kavart Gestapozós nyilatkozata miatt nő a feszültség a Néppárton belül.

A frakcióvezető azt is elmondta, hogy 14 párttársuk akarja a Fidesz kizárást a Néppártból, de azt kérte, hogy a héten beszéljék át röviden a dolgot, és a következő héten részletesen is vitassák meg a kialakult helyzetet az EPP és a Fidesz konfliktusáról. A találkozón Deutsch Tamás is felszólalt, továbbá az őt kizárni akaró 40 képviselő nevében Othmar Karas (aki az EP alelnöke - szerk. kieg.) is beszélt.

Deutsch Tamás esetről egy korábbi cikkünkben is írtuk.

Forrás: 24.hu