Kocsis Máté közölte: Völner Pál a Fidesz-frakció tagja maradhat

2022. január 26. 09:58 2022. jan. 26. 09:58

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője ezt azzal indokolta, hogy Völner Pált is megilleti az ártatlanság vélelme.

Völner Pál lemondott az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkári posztjáról, miután a legfőbb ügyész hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt indítványt tett az Országgyűlés elnökénél a képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. Ezzel szemben azonban képviselő maradt.

Kocsis Mátétól a 444 azt kérdezte, hogy Völner Pár maradhat-e a Fidesz frakció tagja? Erre válaszolta azt, hogy Völner Pál a mandátumáról nem mond le.

A riporter arról is érdeklődött, hogy Kocsis, mint frakcióvezető ezt helyesnek tartja-e, azok után, amikkel gyanúsítják?

Kocsis Máté szerint az ártatlanság vélelme mindenkit megillett. Hangsúlyozta, hogy Völner Pár ellen csak gyanú van, nem pedig ítélet. És az alkotmányos jogait Völner Pálnak is el kell ismerni – mondta a frakcióvezető.

Erre a riporter megismételte a kérdést, mire Kocsis Máté azt mondta: "Ne gyerekeskedjen már. Hány baloldali, miről mondott le az elmúlt években? Ne idétlenkedjenek!"

Ezután a következő kérdés arra vonatkozott, hogy Simonka György és Boldog István megvádolása, valamint Völner Pál meggyanúsítása után a frakciónak már három tagja ellen folyik eljárás, és hogy ez nem probléma-e?

"Hát most mondtam el. Bízzuk már a bíróságra, maga miért akar ítélkezni emberek fölött?" – kérdezett vissza a politikus, majd hangsúlyozta, hogy még csak gyanú van az összes politikus ellen, ítélet nincs.