Kocsis Máté örülne, ha Gyurcsány Ferenc eltűnne a közéletből

2021. február 15. 15:54 2021. feb. 15. 15:54

A 2021-es szezonnyitó parlamenti ülésen durva csatározásoknak lehettünk szemtanúi. Mind a ”két oldal” kemény jelzőkkel illette egymást. A fideszes politikusok a megszokott módon reagáltak az ellenzéki politikusok felszólalásaira. Ezúttal Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője oktatta ki erkölcstanból Gyurcsány Ferencet.

Kocsis Máté azt követően szólalt fel, hogy Gyurcsány Ferenc a DK elnöke azt mondta, hogy: Ideje lenne, ha a kormánypárt abbahagyná a ”gyurcsányozást”, illetve úgy tekintenének Magyarország, mint ahol felnőtt emberek laknak.

Erre a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált, hogy elsősorban megköszönte Orbán tájékoztatását, majd az ellenzéki oldalról érkező vádakat visszautasította, amelyek szerint a kormány nem tesz semmit a járvány megfékezése érdekében.

Kocsis szerint a kormány minden segítséget megadott a bajba jutott vállalkozóknak és családoknak, ráadásul az orvosok béremelését is tető alá hozták, bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot és a 13. havi nyugdíj visszaépítését is a kormány vitte véghez. Továbbá azt mondta, hogy az ellenzéki képviselők ”nincsenek túl jó állapotban” és a felszólalásaik sem sikerültek túl sikeresen.

Kocsis Máté ez után Gyurcsány Ferenchez fordulva azt mondta, hogy hallotta, hogy a DK-s mit képviselő mit mondott Balla Mihály fideszes képviselőnek, miután bekiabált Gyurcsány felszólalása alatt.

”Bárki kioktathatja Balla úrat erkölcsből, de Ön nem. Ön az egyetlen, akinek erkölcsből ebben az épületben semmilyen mondanivalója nem lehet ebben a Házban. Nekünk nem az esik jól, hogy Gyurcsányozunk, hanem az esne jól, ha eltűnne a közéletből.”

 

Forrás: nyugatifeny.hu