Még mindig nem hallgatta ki K. Endrét a rendőrség

2024. március 18. 13:28 2024. márc. 18. 13:28

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Népszava kérdésére közölte, hogy nem történt gyanúsítotti kihallgatás azon rejtett kamerás felvételek miatt, amelyeken a bicskei gyermekotthon korábbi helyettes vezetője arra próbál rábírni egy korábbi lakót, hogy megváltoztassa korábbi vallomását.

A BRFK további információkat nem adott a nyomozás érdekeire való tekintettel, így nem ismert, hogy milyen bűncselekmény gyanúja miatt folyik a vizsgálat.

Az RTL rejtett kamerás felvételeken rögzítette, ahogy K. Endre, a kegyelmi ügy főszereplője megpróbálja befolyásolni a bicskei gyermekotthon igazgatójának egyik áldozatát, hogy megváltoztassa korábbi vallomását. K. Endre pénzt és cigit adott a fiúnak cserébe azzal a kéréssel, hogy mondja videóra: "Endre bácsi ártatlan." A fiú azonban nem tette meg másodjára a kérést.

Az felvetődik a kérdés, hogy mi lehetett K. Endre célja a felvétellel, különösen azt figyelembe véve, hogy korábban már három bíróság is bűnösnek mondta ki kényszerítés és zsarolás miatt. K. Endre azonban csak titokzatosan reagált a fiúra, utalva arra, hogy "Majd lecseng, és ha eljön az igazság napja, akkor sok minden kiderül. Akkor majd fény derül arra is, hogy engem meghurcoltak, a köztársasági elnököt, itt politika az egész, tudod." Ez az utalás arra enged következtetni, hogy K. Endre valószínűleg politikai támogatásra vagy manipulációra számított az ügyében.

 

Forrás: Népszava