Pécs vezetése elhatárolódik Kővári János ámokfutásától

2021. szeptember 21. 18:49 2021. szept. 21. 18:49

A Pécs önkormányzatát vezető frakciószövetség mélységesen elítéli az uszítás, a provokáció minden formáját, és semmilyen módon nem kíván közösséget vállalni Kővári János politikai ámokfutásával, amelyet a hétvégén lezajlott Pécs Pride kapcsán művel. A képviselő továbbra is cirkuszi porondként tekint Pécsre, de szánnivaló produkciója szintet lépett, és már a pécsiek közösségét mérgezi - áll a Pécs Jövője frakciószövetség tagjainak közös közleményében, melyet nemrégiben juttattak el szerkesztőségünk részére. 

Kővári János hétvégi parádézásáról a Pécsi STOP is beszámolt, ebben a cikkünkben írtunk részletesen arról, hogy a Fidesz közeli politikus mi mindent követett el annak érdekében, hogy a Pécs Pride ne valósulhasson meg. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Kapcsolódó: 

A közleményben az áll, sokan bírálták Pécs önkormányzatát már azért is, mert közvéleménykutatást készíttetett az eseményt megelőzően a pécsiek körében. Mi, a közlemény aláírói azt gondoljuk, hogy nagyon is jó döntés volt. Sok minden kiderült az adatokból, divat is lett a kutatás eredményét lobogtatni. Ám számunkra a kutatás egyik legfontosabb üzenete az volt, hogy a pécsiek szerint a politikának semmi keresnivalója nincs egy ilyen civil rendezvényen.

"A mi legfőbb célunk a közösségépítés. Mi abban hiszünk, hogy Pécs akkor lesz sikeres és élhető város, ha az itt élők a párbeszédre koncentrálnak. Arra, ami közös bennünk, és nem arra, ami elválaszt. Ha pedig a pécsi közösség nagy része szerint egy ilyen rendezvényhez nincs köze a politikának, akkor ezt el kell fogadnunk."

 

- áll a közleményben. 

Mint írják a szombati esemény rendben lezajlott. Nem volt semmiféle rendbontás, az első ilyen vidéki rendezvény nem a botrányokkal hívta fel magára a figyelmet. "Azért, hogy ez így történt, ezúton is köszönetet mondunk Pécs közösségének. Minden pécsinek, aki részt vett az eseményen, és ezt oly módon tette, hogy megőrizte a város méltóságát. És minden pécsinek, aki türelemmel volt a rendezvény és az azt kísérő lezárások, korlátozások iránt."

Köszönet illeti a pécsiek közösségét azért is, amiért a rendezvényt megelőző kitartó politikai hecckampány, hergelés és provokáció láthatóan nem ért célba náluk. A felvonulásról és az ellentüntetésekről készült híradások tanulságait levonva továbbra is az a meggyőződésünk, hogy ez ma egy civil ügy. Köszönet illeti továbbá a helyszínt biztosító rendőrök munkáját is – amire nem lett volna szükség, ha nincs gyűlöletkeltés, ha nincs heccelés, írták. 

Kapcsolódó: 

 

"Mi a városunk békéjéért dolgozunk továbbra is. A szombati eseményeket elnézve csattanós választ kapott a pécsiektől mindenki, aki aljas, megosztó módon, kizárólag a saját önző politikai céljaira próbálta felhasználni a pécsieket és a rendezvényt. Frakciószövetségünk visszataszítónak és felháborítónak tartja Kővári és társulata folyamatos hazudozását, provokációját, ezt a visszataszító bohócmutatványt. Főleg azért, mert már nem csak a porondon vergődőknek, de a közönségnek, a pécsieknek is kínos, mérgezi a közösségünket. A pécsiek világosan és nagyon józanul véleményt nyilvánítottak ebben a kérdésben."

"Mivel a kormányoldali képviselők által a felvonulás tárgyában benyújtott határozati javaslatok jogilag megalapozatlanok, politikailag vállalhatatlanok, frakciószövetségünk a közgyűlés határozatképességét még fenntartva kivonult az előterjesztés tárgyalásáról. Kővári gyötrelmes cirkuszi előadásában a nézők szerepét sem vagyunk hajlandóak vállalni, és ezúton is elzárkózunk attól a kétségbeesett politikai haszonszerzési kísérlettől, amelynek kárvallotjai maguk a pécsiek." - zárták soraikat. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!