Hoppál Péter megint beszambázott az erdőbe: most azt hiszi, a baloldal szervezi a Pécs Pride-ot

2021. szeptember 16. 10:59 2021. szept. 16. 10:59

Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő, volt kulturális államtitkártól már-már megszokhattuk, hogy rendre osztja meg a világnézetét, véleményét a közösségi médiában, teszi ezt annak dacára is, hogy a megnyilvánulásai nem aratnak osztatlan sikert még az oldalán hozzászólók körében sem. 

Egyik legutóbbi ámokfutásáról a Pécsi STOP is beszámolt még a nyár elején, amikor is Hoppál úr a magyar közéletben nagy port kavart, focimeccsek előtti letérdelésről fogalmazott meg éles kritikát a Facebook oldalán. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Akkor egészen pontosan azt írta: "A magyar focisták a náciknak sem voltak hajlandók karlendíteni. Most pedig nem hajlandók a liberálfasisztáknak térdelni. Ennyi. HAJRÁ, MAGYAROK!"

A bejegyzés alatt persze záporozni kezdtek a kommentek, köztük például ez: "Kedves Péter, maga lendítve, és nem lendítve is egy náci p*cs. Abból sem túl eredeti. Ennyi." 

Persze a fideszes politikust ilyen apróságok nem állították meg abban, hogy újabb és újabb atombombákat dobjon le a közösségi felületen, a "Gyurcsány által vezetett baloldal" példának okán állandó témája, de csakúgy mint Kővári elvtárs, ő is nehezen tudja túltenni magát a most hétvégén megrendezésre kerülő Pécs Pride-on. 

Kapcsolódó: 

Erről tanúskodik egyik legfrissebb posztja is, melyben azt írja: "Ahogy a pécsiek nagy többsége, úgy én sem támogatom a szombati, baloldal által Pécs belvárosába szervezett provokatív Pécs P.R.I.D.E. felvonulást. Pont azoknak árt a legtöbbet, akiket felhasználva, akikre hivatkozva szervezik. A pécsiek nyugalmat szeretnének."

Ez is érdekelhet: “Ez a többi vendéget elriasztaná”: a hatóság szerint is jogtalanul tagadták meg tavaly a Pécs Pride szervezőitől a szállást

Persze nekünk nem tisztünk elítélni Hoppál úr érzéseit, mi így, ő pedig úgy, de afelett nem lehet elsiklani, hogy a politikus szerint a Pécs Pride a baloldal által szervezett esemény, éppen ezért írásban tettük fel neki a kérdésünket annak kapcsán, hogy ez alatt pontosan, mit is ért, hiszen ez röviden és tömören nem igaz. Cikkünk megjelenéséig válasz nem érkezett, de a felvetés a kommentszekciónak is szemet szúrt, sőt volt is olyan, aki részletesen világosította fel Hoppál Pétert arról, hogy valójában kik is szervezik a hétvégi eseményt:

"Ha valaki szívesen tájékozódik, az biztos tudja, hogy a pride felvonulás szervezője a Diverse Youth Network, nem a megfoghatatlan "baloldal". Egy olyan világban, ahol szerintem sokan élni szeretnénk, a politikusoknak az lenne a kötelessége, hogy az alapvető jogok gyakorlását, - ebben az esetben a pécsi LMBTQI embereknek és támogatóiknak a békés gyülekezéshez való jogát - tiszteletben tartsák, védelmezzék és elősegítsék. Egyetértünk: a pécsiek, a magyarok, az emberek nyugalmat szeretnének!"

 

Itt olvasható egyébként a teljes bejegyzés: 

 

A Pécs Pride kapcsán egyébként szűnni nem akaróak az indulatok, hiszen Kővári János a tegnapi sajtótájékoztatóján - amire nem kaptunk meghívót - legalább négy pontban szedte össze, hogy a felvonulás miért sérti az Alkotmányt, szerinte. 

Kővári a sajtótájékoztatóján - amire ugye nem kaptunk meghívót - arról is beszélt, hogy a pécsi városvezetés visszadobta azon ötletüket, hogy rendkívüli közgyűlés keretein belül álljanak ki a "pécsiek többségének véleménye mellett" és közös határozatban javasoljanak új - ne belvárosi - vonulási helyszínt a Pride szervezőinek. 

A pécsi önkormányzat az ügyben nyilatkozatot adott ki, melyben így fogalmaztak: "Tartalmi és formai okok miatt sem hívható össze rendkívüli közgyűlés a Pécs Pride ügyében. A Kővári János és hat képviselőtársa által kezdeményezett határozat Magyarország Alaptörvényét sértené, a pécsi önkormányzat ugyanis nem hozhat döntést a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, a rendőrség által engedélyezett rendezvényről."

"A Pécs Pride szervezői eleget tettek a gyülekezési törvényben rögzített kötelezettségüknek, és a felvonulást előzetesen, már hónapokkal ezelőtt bejelentették a rendőrségnek. A rendőrség a rendezvény megtartását tudomásul vette, így szeptember 18-án megrendezik az első vidéki esélyegyenlőségi felvonulást, a Pécs Pride-ot." A teljes közlemény itt olvasható. 

 

Tehát hiába Kővári méltatlankodása, hiába Hoppál úr nagy egyetértése, a Pécs Pride szombaton akkor is megrendezésre kerül. Persze a Széchenyi téren azért szerveznek szombat délelőttre egy családi napot, amit Kővári így jellemezett:  "szeretnék a pécsi többségi társadalom értékválalláasát is megmutatni, azaz a családok melletti kiállást szeretnénk megszervezni, szombaton délelőtt 10 órakor a Széchenyi téren". 

Ezzel pedig nincs is semmi probléma, hiszen mint mondtuk, ők úgy gondolják, mi pedig így. Azt azonban nem árt tisztázni, hogy a Pécs Pride szervezéséhez a baloldalnak épp annyira nincs semmi köze, mint amennyire távol esik Makó Jeruzsálemtől. Mindenesetre a kérdésünkre feszült izgalommal várjuk Hoppál Péter válaszát, hátha valami új információval tud szolgálni, valami olyasmivel, amiről eddig mi sem tudtunk... A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Szerző: Pécsi STOP 

Címlapkép: Hoppál Péter, YouTube