Puzsér kiosztott mindenkit

2013. március 10. 19:50 2013. márc. 10. 19:50

Az LMP kongresszusán felszólalt Puzsér Róbert író, szerkesztő. A Csillag Születik egykori ítésze szerint ma Magyarországon se valódi karakterük, se valódi meggyőződésük nincs a pártoknak és a rendszer, ami körbevesz bennünket, rohad és pusztul.



Puzsér Róbert azt mondta, hogy a kormányzás nem egyéb, mint "nyílt, szégyentelen és törvények által legitimált korrupció", a kultúra maradéka pedig "oda lett dobva" a profitnak, a kereskedelmi televízióknak és a bulvárnak.

- A médiademokrácia nem más és nem több mint marketinghazugságok korrupt versenye. A választási programokat marketingszakemberek állítják össze, akik a választói célcsoportok számára a legvonzóbb hazugságokat gyűjtik csokorba, és sűrítik bele egy jól megjegyezhető félmondatba. Ma Magyarországon a pártoknak sem valódi karakterük, sem valódi meggyőződésük nincsen. Annyit gondolnak az országról meg a világról, amennyit a szupermarket polcain sorakozó mosóporok. Semmit - fogalmazott Puzsér Róbert, majd hozzátette: nincsenek érdemi politikai viták, nincs érdemi közélet, csak mocskolódás, zsidózás, nácizás, cigányozás, meg komcsizás.
- A kultúra maradéka pedig oda lett dobva a profitnak, vagyis a kereskedelmi televízióknak és a bulvárnak, amelyek azt teszik, amit tenniük kell: addig rombolják az emberek ízlését és gondolkodását, amíg egy kólareklám nem lesz valódi felüdülés egy öklendetes valóságshow és egy D-kategóriás lövöldözés között. Ott tartunk, hogy ma Magyarországon Hajdú Péter az az újságíró, aki miniszterelnöki interjúkat készít - magyarázta a kritikus-szerkesztő az LMP Kongresszusán.

A teljes felszólalás anyaga Puzsér blogbejegyzésében olvasható.

Forrás: Forrás: STOP/Vasárnapi Ász