Sikerült a velejéig romlott NER-ről szóló vitát családi viszállyá alacsonyítani

2024. március 29. 07:30 2024. márc. 29. 07:30

Most jött el az idő arra, hogy a korrupt hatalom távozásra kényszerüljön? – teszi fel a kérdést Magyar György, aki blogjának legfrissebb bejegyzésében további kérdéseket sorol. Mint írja, habár a Varga Judit és Magyar Péter közti sárdobálás sem az ízlésünknek megfelelő, de az viszont egyenesen súlyos aggályokat vet fel a magyar igazságszolgáltatás működését illetően, ami a Völner–Schadl-ügy kapcsán elhangzott. Csakhogy ma már ezzel szinte senki nem foglalkozik, mert az vált központi kérdéssé, hogy Magyar bántalmazta-e a feleségét.

Már-már sikerül elterelni a figyelmet az igazán fontos kérdésekről, arról, hogy van-e további kormányzati szereplője a Völner-Schadl bűnügynek miután sikerült a velejéig romlott NER-ről szóló vitát családi viszállyá alacsonyítani – olvasható a Magyar Ügyvéd Blog legújabb posztjában.

Nem lehet tudni, hogy valóban bántalmazó kapcsolat volt-e a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit és mára mér elvált férje, Magyar Péter házassága, s nem szabad prejudikálni egyik kérdésben sem, már csak azért sem, mert ennél fontosabb, hogy az utóbbi évtizedek talán legnagyobb korrupciós ügyében tisztán láthasson a magyar közvélemény. Tényleg meg lehetett vásárolni szinte bagóért, 83 millió forintért egy miniszterhelyettest? Arra sincs értelmes magyarázat, hogy az ügyészség által nyolc évvel „megkínált” Völner hogyan maradhatott szabadlábon.

Ha ez előfordulhatott, az valódi rendszerszintű probléma – szögezi le az ügyvéd, aki további kérdéseket is feltesz, Köztük azt, hogy kormányzati tényezők valóban megpróbálták-e befolyásolni az igazságszoltatást? „A független bíróság feladata, hogy tisztázza a körülményeket. Például idézzék tanúként mindazokat, akik a Magyar Péter által közzétett rövid felvételben szerepelnek –beleértve a volt feleségét, a legfőbb ügyészt, valamint Rogán Antal propagandaminisztert, továbbá az igazságügyi tárca megnevezett munkatársait is” – szögezi le. Külön vizsgálni kell az elhangzottakat abból a szempontból is, hogy felmerül-e hivatali visszaélés és/vagy bűnpártolás megalapozott gyanúja. Fontos kideríteni, hogy a Schadl széfjében fellelt és megsemmisített felvételek és dokumentumok mit tartalmaztak – sorolta. A többi csak mellébeszélés – szögezi le az ügyvéd. 

Azt sem igen tartja érthetőnek, hogy miközben Varga Judit miniszterként 2022 nyarán azt nyilatkozta: „megvédjük a magyar gyermekeket és a családokat”, maga tényleg egy bántalmazó kapcsolatban élt-e? Miért tűrt évekig? Hiszen Bayer Zsolt, a Fidesz megmondóembere és ötödik számú tagkönyvének tulajdonosa közölte: „nagyjából tíz éve rühelljük, utáljuk, kerüljük, megvetjük ezt a senkit” (Magyar Pétert – a szerk.). 

Magyar György érdekesnek tartja a NER-hez hosszú ideje kötődő Pesty László véleményét is, amiből hosszan idéz. Pesty szerint nem elképzelhetetlen, hogy Vargát belekényszerítették a sárdobálásba. „Tisztelem, amit a volt miniszter asszony nyilatkozik és tisztelem a lojalitását és hűségét, de azért a kisördög, ugye… azt beszélik a városban, hogy Novák Katalin sem önszántából írt alá. Ha ez így van, akkor nem zárható ki az sem, hogy Varga Juditot is zsarolják. Kisgyerekei vannak, könyörgöm! Már fél évvel ezelőtt azt mondtam, hogy lassan kezdünk úgy kinézni, mint 1923, Szicília” – mondta a Magyar Hangnak.

A kérdés változatlanul aktuális: mi lesz a Völner–Schadl-ügy végkimenetele? Továbbra is egy következmények nélküli országban élünk? Vagy eljött az ideje annak, hogy a korrupt hatalom távozásra kényszerüljön?

Forrás: hirklikk.hu