Újabb Fidesz-mutyikat lepleztek le - már az egész ország erről szól

2012. július 15. 14:16 2012. júl. 15. 14:16

Legalább két dolgot, biztosan titkol a Fidesz. A székházát, és a mutyijait. Utóbbiakból újabb kettőre derült most fény. Pécsett a közétkeztetésre költenek annyit, mint konyakon a csillag, Püspökladányban pedig az egyik patika nyeli a tízmilliókat.



Ki tudja miért, de a legnagyobb kormánypárt nem nagyon hirdeti, hogy hol van a székháza. A Hősök-terétől kőhajításnyira lévő épületen még uniós zászló sincs (szabadságharc idején, csak nem tűzzük ki az ellenség jelképét), és Fidesz lobogója is eldugva, az udvaron szerénykedik.

Az MSZP három tisztségviselője, és a sajtó így is rátalált az épületre. Úgy gondolták, hogy az újabb két kormánypárti mutyi elmesélésére ennél jobb helyet nem találhatnának. Tóth Bertalan elnökségi tag a pécsi önkormányzat "nagylelkűségéről" számolt be. A város óvodai és általános iskolai közétkeztetéséről tavaly döntött a város. A HunGast kft. Akkor 1,3 milliárdos ajánlatot tett, amit a város vezetése drágának talált, és elutasított. A cég idén újra bejelentkezett, de most már 1,5 milliárdot kérve a szolgáltatásért. Láss csodát: a megemelt összeg már megfelelt a Fideszes többségű önkormányzatnak. Ezzel a város vezetése havi plusz ezerforintnyi terhet tett a szülők vállára gyermekenként.

A kérdés adott- jelentette ki Tóth Bertalan: mitől lett most hirtelen jó a drágább ajánlat? Ráadásul az elnökségi tag szerint a HunGast egy hamis okiratot is felhasznált a pályázatban. Ezért az MSZP Demokrácia Központja hétfőn büntetőfeljelentést tesz a cég ellen okirat hamisítás miatt.



Bangóné Borbély Ildikó arról beszélt, hogy náluk Püspökladányban az önkormányzati (!) patika egyetlen év alatt 92 milliós hiányt halmozott fel. (A STOP felhívott egy hasonló méretű városban dolgozó gyógyszertár tulajdonost, aki elmondta, hogy a nyereségtermelő képességük ugyan csökkent az elmúlt két esztendőben, de 6-8 ember megbízható megélhetését így is megteremtik, veszteségre nem is gondolnak.) Bangóné szerint már a patika alapítása is megérne egy misét, hiszen azt a Fideszes testület a Fidesz kormány gyógyszertár alapítási moratóriumának idején nyitotta. Mint mondta: a létesítmény egyszerű pénzelszívó, ezért büntetőfeljelentést tesznek, hogy kiderüljön: hogyan lehet ennyire veszteséges egy gyógyszertár, és kinek a zsebébe vándorolnak az eltűnt pénzek.









A tájékoztató végén a két MSZP elnökségi tag, és Török Zsolt a párt szóvivője egy Fizess feliratú táblát helyezett el a Fidesz székház kerítésén.