A Pécsi Balett hozta el a nagydíjakat a tánc világnapján

2024. április 30. 15:48 2024. ápr. 30. 15:48

Április 29-én a Nemzeti Táncszínházban, gálaest keretében idén is díjazta a Magyar Táncművészek Szövetsége a szakma legjobbjait.

Fotó: Borbás Betti/Pécsi Balett

Kovács Zsuzsanna életműdíjban részesült hosszú évtizedeken átívelő táncművészi és balettmesteri tevékenységéért, melyben kiemelkedő szerepet játszott a Pécsi Balett és a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum közösségében. A díj méltó elismerése annak az ötven éves elkötelezettségnek és szenvedélynek, amellyel Kovács Zsuzsanna még ma is szolgálja a táncművészetet. A Pécsi Balett közleményében hangsúlyozta, hogy Zsuzsanna továbbra is aktívan részt vesz a táncművészet életében, és hű maradt a szenvedélyéhez, hogy a táncért éljen.

Az évad kiemelkedő alkotójává választották Vincze Balázst, aki Harangozó Gyula-, Imre Zoltán- és Seregi László-díjas művész, táncművész, koreográfus és rendező, valamint a Pécsi Balett művészeti vezetője. Ezúttal a "Faust, az elkárhozott" című táncdráma megalkotásáért érdemelte ki ezt az elismerést. Ez már a második alkalom, hogy az évad legjobb alkotójának választják, legutóbb még 2020-ban, a Carmina Burana előadásért ismerte el díjjal a Magyar Táncművészek Szövetsége.

Az évad legjobb férfi táncművésze díjat a modern-kortárs tánc kategóriában ezúttal Koncz Péternek ítélték oda, aki a Pécsi Balett táncosa. Ezzel együtt már háromszor érdemelte ki ezt az elismerést, kiemelkedő művészi teljesítményéért, amelyet 2013 és 2020 után.

Az eredményekhez gratulálunk!