Volt gimnáziuma épületénél nosztalgiázva kívánt sok sikert az érettségizőknek Orbán Viktor - videó

2021. május 3. 09:38 2021. máj. 3. 09:38

Mint ahogyan azt a Pécs STOP is megírta ma reggel - a járványügyi szabályok betartásával – országszerte megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten 71 ezren, emelt szinten mintegy kétezren adnak számot tudásukról.

Az érettségiző fiataloknak Orbán Viktor miniszterelnök is sok sikert kívánt, a Facebook-oldalára feltöltött videóban azt mondta: tudja, hogy a mostani érettségi sokkal nehezebb, mert nem volt személyes felkészülési lehetőség, digitális oktatás volt. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A kormányfő - a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium előtt állva, ahol ő maga érettségizett - sok sikert kívánt az érettségizőknek, hozzátéve: minden tanulásra fordított óra, minden gondolat, minden tétel, amit megtanultak, biztosan eszükbe fog jutni az érettségizőknek, és szép emlékként marad meg a vizsga.

Kapcsolódó: Elkezdődött az idei érettségi, ezt érdemes tudni

Orbán Viktor úgy fogalmazott: amikor elmegy a gimnázium épülete mellett, mindig egy kicsit elérzékenyül, mert hálával gondol tanáraira, "akik megpróbáltak embert faragni" belőle. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

 

Forrás: MTI/Pécsi STOP 

Címlapkép: Orbán Viktor, Facebook videó