1683 fővel nőtt meg két hét alatt a baranyai igazolt fertőzöttek létszáma

2020. november 27. 13:28 2020. nov. 27. 13:28

November közepén még 3655 főt tartottak nyilván Baranyában fertőzöttként, számuk a hónap utolsó péntekjére 5338 főre nőtt. 

Szeptember közepe óta kísérjük figyelemmel a koronavírus-fertőzöttek számának baranyai alakulását, az adatok alakulását az augusztus 21-ei péntektől kezdve kéthetes intervallumban hasonlítjuk össze (mindig a pénteki adatokat vetjük össze). 

Ezek alapján augusztus 21. és november 13. (ekkor írtuk a legutolsó összefoglaló cikket a témában) között így alakultak a péntekenkénti megyei igazolt fertőzötti adatok:

November 13. és 27. között 1683 fővel nőtt meg a beazonosított COVID-19 fertőzöttek száma a megyében.

Ahogy az előző öt összehasonlító cikkben is írtuk, abból a szempontból hiányosnak mondhatóak az összevetéseink, hogy nem tudjuk, hány aktív fertőzött van Baranyában. A megyei adatokat ugyanis a kormány nem közli, az aktív fertőzöttek száma a kormányzati honlapon csak Budapestre és vidékre van bontva. (Az aktív fertőzöttek számát úgy kapjuk meg, ha a napi fertőzötti létszámból kivonjuk a gyógyultak és az elhunytak számát.)

Az aktív fertőzöttek országos létszáma így alakult augusztus 21. óta a vizsgált pénteki napokon:

A korábbi cikkeinkben is jeleztük, a beazonosított fertőzöttek létszámát az is befolyásolja, hogy adott napon az előző naphoz képest mennyi tesztet végeztek el az országban (megyei adat itt sem ismert). Értelemszerűen ha kevesebb a mintavétel, kevesebb az új fertőzöttek száma is.

A 444 csütörtöki cikke szerint egyébként az intenzíven kezelt betegek számának megismerhetősége is fontos lenne, de a kormány sem ezeket az adatokat nem közli automatikusan, sem pedig másokat.

 

Címlapkép: Illusztráció - pixabay.com CCO

Forrás: Pécsi STOP