200 milliós szerződés miatt menesztették Vincze Balázst a ZSÖK éléről

2019. november 14. 13:55 2019. nov. 14. 13:55

A pécsi közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén azonnali hatállyal visszahívta a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Vincze Balázst, miután a városi cégnél zajló átvilágítás kötelességszegő magatartást tárt fel egy általa megkötött jelentősen nagy összegű szerződéssel kapcsolatban - közölte a pécsi önkormányzat.

Amint arról közgyűlési tudósításunkban már beszámoltunk, a november 14-i közgyűlés rendkívüli, zárt ülésén Vincze Balázs helyére Rózsa Zoltánt nevezte ki a pécsi közgyűlés, megbízatása hat hónapra szól. Fejcsere történt a Pécsi Kommunikációs Központ Kft.-nél is, ott Bleszity Péter váltotta Katreiner Zoltánt. A közgyűlés megcsappant kormánypárti szekciója nem vett részt az ülésen, szerintük ugyanis politikai tisztogatásról van szó.

Vincze Balázs kapcsán közleményben indokolta a pécsi önkormányzat a menesztést. Mint írják, a ZSÖK Nkft. átvilágítása során kiderült, hogy Vincze a cég ügyvezetőjeként nettó 165 millió, bruttó 209,6 millió forintos szerződést kötött egy pécsi rádiót működtető céggel (lapunk úgy tudja, a pécsi Rádió 1-ről van szó). 

"Egy ilyen jelentős összegű szerződés aláírása az alapító, azaz Pécs MJV közgyűlésének előzetes hozzájárulásához kötött. Ezt azonban a cég ügyvezetője nem kérte, ezzel megszegte a társaság Szervezeti és Működési Szabályzatát, Beszerzési Szabályzatát, Alapító Okiratát, valamint a pécsi önkormányzat vagyonrendeletét"

- áll a Péterffy Attila által szignózott közleményben. 

"A közgyűlés új, ideiglenes ügyvezetőt nevezett ki a társaság élére Rózsa Zoltán személyében. Őt arra kértem fel, hogy járjon el az ügyben, gondoskodjon annak teljes körű feltárásáról, ha szükséges, igazságügyi média-, reklám- és könyvszakértő bevonásával. Amennyiben a vizsgálat az ügyvezető kötelességszegő magatartása mellett a szerződésből eredő vagyoni hátrányt is feltár, kezdeményezni fogom az ügyben a felelősségre vonást"

- zárul a kommüniké. 

Frissítés: a Fidesz szerint politikai tisztogatás folyik

A Fidesz sajtótájékoztatón reagált a személycserékre, helyesebben csak Vincze Balázst vették hevesen védelmükbe. Elhangzott, Vincze jutányos üzletet kötött, mindig nagyon ügyes volt, egyébként pedig politikai tisztogatás folyik és csorbul a demokrácia.

Szerző: H.V.

 

Forrás: Pécsi STOP