3,6 milliárdért építhet vészhelyzeti központot Mészáros Lőrinc cége Pakson

2018. október 4. 11:47 2018. okt. 4. 11:47

Hogy, hogy nem, megint megnyert egy közbeszerzést Mészáros Lőrinc egyik cége, a Mészáros és Mészáros Kft.. E szerint Pakson építhet tartalék irányítói létesítményt nukleáris és egyéb veszélyhelyzetek kezelésére, ráadásul félmilliárddal drágábban, mint amennyi a becsült ár volt. Bónuszként az Orbán Viktort reptető Garancsi István egyik cége is kaphat egy szeletet alvállalkozóként.

Az Mfor számolt be róla csütörtökön, hogy az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. idén májusban írt ki közbeszerzési eljárást tartalék vezetési pont építésére. A cikk szerint a Tartalék Vezetési Pont (TVP) a Paksi Atomerőműben kialakuló nukleáris és hagyományos veszélyhelyzetek kezelésére kialakított, tartalék értékelői és irányítói létesítmény.

A közbeszerzésre csupán két ajánlat érkezett, az egyik MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt.-től, a másik pedig a Mészáros és Mészáros Kft. és a West Hungária Bau Kft-től. Az MVM OVIT ajánlatát érvénytelennek találták, bár az Mfor által hivatkozott EU-s közbeszerzési értesítő megjelent hirdetményből nem derül ki pontosan, hogy mi volt a gond. Lényeg a lényeg, a befutó a Mészáros és Mészáros Kft. és a West Hungária Bau Kft. lett.

Bónuszként az eredetileg 3,1 milliárdra becsült munkát 3,6 milliárdért, azaz félmilliárd forinttal többért csinálhatják meg, ennyiről szólt ugyanis az ajánlatuk.

A cikk megjegyzi, a munkálatokba alvállalkozókat is bevonnak majd, és a hivatkozott dokumentum szerint így kerülhet képbe Garancsi István cége, a Criterion Biztonságtechnikai Zrt. Igen, AZ a Garancsi István, aki a MOL Vidi FC labdarúgóklub tulajdonosa és elnöke, továbbá aki Orbán Viktort rendszeresen repteti baráti szívjóságból.

Szép is ez, na.