A Pécsi Harmadik Színház épületének felújításáról döntött a pécsi közgyűlés

2024. március 20. 08:45 2024. márc. 20. 08:45

A Pécsi Harmadik Színház épületének mintegy 300 millió forintos felújításáról hozott döntést az ingatlan tulajdonosának számító önkormányzat közgyűlése csütörtöki ülésén.

Péterffy Attila (Pécs Jövője), a baranyai vármegyeszékhely polgármestere a tanácskozáson előterjesztőként közölte: a kortárs magyar drámák műhelyeként országos hírnévnek örvendő teátrum a város kulturális életének meghatározó intézménye, a neki otthont adó épület azonban nem méltó hozzá.
    

Rámutatott: a pécsi önkormányzat az ingatlan tulajdonosaként elkötelezett a korszerűsítésben és a hosszú távú működés feltételeinek megteremtésében.
    

Az előterjesztés értelmében az önkormányzat egyrészt forrást - közel bruttó 305 millió forintot - biztosít az épület felújítására, továbbá a teátrumot üzemeltető Moravetz Produkció Közhasznú Nonprofit Bt. számára lehetőséget ad, hogy a színház egyes részeit - legfeljebb olyan mértékben, amivel nem veszélyezteti az általa vállalt színházművészeti közfeladatok ellátását - más rendezvényekre adja bérbe a működtetés költségeinek fedezése érdekében.
    

A pécsi önkormányzat a témában kiadott korábbi sajtóközleménye szerint a támogatásból a színházépület felújítása több szakaszban valósulhat meg: a beruházás első üteme a színházépület közönségforgalmi részének, irodáinak és színészöltözőinek felújítását, valamint egy többfunkciós tér kialakítását tartalmazza.
    

A határozatot egyhangúlag támogatta a testület.

Forrás: MTI