A Pécsi Városi Tőkealapról dönt ma a város közgyűlése

2021. június 4. 08:21 2021. jún. 4. 08:21

Az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelő Zrt., a FOCUS-VENTURES Tőke-alap-kezelő Zrt., Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. egy négyoldalú együttműködési megállapodás aláírásával, 3 milliárd forint jegyzett tőkével hozza létre a Pécsi Városi Tőkealapot. Ennek nyilvános bejelentése 2021. március 30. napján történt meg, a pécsi közgyűlés képviselői pedig június 4-én, pénteken tárgyalnak a kérdésről- írja az önkormányzat.

A közleményből kiderül, hogy amennyiben a közgyűlési többség is rábólint a tőkealap létrehozásának részleteire, akkor egy háromtagú Befektetési Bizottság működik majd mellette, amely az alap befektetési döntéseit előkészítő, azt megtárgyaló és ajánlásokat megfogalmazó konzultatív testület lesz.

A városvezetés a grémiumba az MFB Invest Zrt. delegálta tag mellé Ruzsa Csaba gazdaságért felelős alpolgármestert és dr. Csizmadia Péter képviselőt, a Fidesz pécsi közgyűlési frakcióvezetőjét javasolja.

Ruzsa Csaba gazdaságért felelős alpolgármester

 

A döntés egyértelmű üzenete az, hogy egy teljesen átlátható, lehetőség szerint minden pécsi cég fejlődését szolgáló alap jöjjön létre. A tőkealapról szóló döntés részeként a tervek szerint az önkormányzat a közreműködői feladattal a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt-t bízza meg.

 

A pécsi önkormányzat közgyűlését helyettesítő, pénteken reggel 9 órakor kezdődő videókonzultáción más fontos gazdasági döntések is születnek, ezt a Pécs TV adásán és Youtube-csatornáján kísérhetik figyelemmel.

 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata