Magyar Péter: Ha kormányra kerülünk, visszaállítjuk a PTE-n az autonómiát

2024. április 24. 12:20 2024. ápr. 24. 12:20

Becslések szerint Pécsen, a Széchenyi téren négy-ötezren gyűltek össze, hogy meghallgassák a TISZA Párt vezetőjének, Magyar Péternek a beszédét. A politikus Facebook-oldalán pedig 15 ezren követték a rendezvény élő közvetítését. Mindezt egy keddi napon.

Néhány hónap alatt a politikai színtérre berobbant Magyar Pétert már a Búza téren több százan várták, aztán sokan csatlakoztak még hogy együtt sétáljanak át vele a Széchenyi térre. A pécsi főtéren aztán már több ezren hallgatták meg körülbelül 45 perces beszédét a politikusnak. Varga Judit exférje rengeteg embert megmozgatott, az egészen fiataloktól a nyugdíjas korosztályig mindenki megfordult a Széchenyi téren.

 

Magyar Péter jelentős mértékben érintett országos témákat:

  • Többet kell költeni oktatásra az egészségügyre;
  • Csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez;
  • Alapvető változásokat kell bevezetni az agráriumban;
  • Vissza kell adni a közmédia függetlenségét.
  • A propagandára költött állami pénzeket hasznos célokra kell fordítani.

Ezek mellett helyi üzenetei is voltak a politikusnak. Mint mondta, Pécs jelentőségéhez képest túl kevés fejlesztési forrást kap, hasonló méretű Székesfehérvárral összevetve gyászos az itteni gazdaság teljesítménye, szerinte a kormány elhanyagolja nemcsak a várost, hanem az egész régiót - írta meg a Pécsma.

A népszerű politikus viszont a közvetlenül a helyieket érintő témákban is felszólalt, ezek közül a legnépszerűbb a Pécsi Tudományegyetemet érintette:

"Amennyiben kormányra kerülünk, a kormányközeli személyekből álló kuratórium által felügyelt pécsi egyetemen is visszaállítjuk az autonómiát."

 

A beszéd után kötetlen beszélgetésre invitálta a kilátogatókat és igyekezett minden kérdésre válaszolni. Egyik válaszában kiemelte, hogy egy friss, nyilvános felmérés azt mutatja, a mindössze tíznapos TISZA Párt 23,5 százalékon áll, a nagyvárosokban 3 százalék választja el a Fidesztől, a 18-29-es korosztályban pedig háromszor annyi szavazójuk van, mint Orbán Viktor pártjának.

 

Magyar Péter utolsó baranyai állomása volt Pécs, az országjárás Tolnában folytatódik, de június elejéig igyekszik minden régióba eljutni.

 

Forrás: Pécsma