A PMFC a Vasas otthonában hagyta a három pontot

2021. szeptember 16. 13:08 2021. szept. 16. 13:08

A PMFC NB II-es labdarúgócsapata szerdán Angyalföldre utazott a Vasashoz. Az ellenfél célja felkerülni az első osztályba. Az elmúlt hét fordulóban a vendéglátók az élbolyba tartoztak, ez nem mondható el a PMFC együtteséről.
Vas László a csapata három napja lejátszott Csákvár elleni mérkőzés kezdőcsapatát jelentősen megváltoztatta. A 4-4-2 felállás maradt, de több helyen más labdarúgók léptek pályára.

A PMFC nagy lendülettel kezdett. Először Hursán majd Hegedűs veszélyeztette Jova kapuját.  A 11. percben Sillye került kedvező helyzetbe, de a pécsi védelem szögletre mentett. A 20. Percben Pekár egyedül viszi hosszú métereken keresztül, a pécsi kapust is kicselezte, ám lövése a kapufáról alapvonalon túlra pattant. A helyzet ellenére a PMFC a támadó focit erőltette az első félidőben. Többségében Geiger és Hegedűs jóvoltából.

A 60. percben Preklet begyűjtötte a második sárgalapját, elhagyta a pályát. Az a hazai játékos, aki a nyakára lépett a televízióban látottak szerint nem kapott semmit.

A PMFC kontratámadásokkal próbálkozott, ahogy hazai pályán is, Bíró hozta fel a labdát a pécsi kontránál, a 16-os előterében a bal kezénél érkező Marques elé passzol, aki befelé húz, majd lő, 14 méterről a bal alsót célozza, Jova azonban oldalra tudja ütni. A 70. percben Berecz vette át a labdát a 16-os előterében, kettőt igazít rajta, ziccerben pedig bokából elpasszolja a kimozduló kapus mellett. Nem túl erős a labda, nincs védő, aki vissza tudna sprintelni és menteni a bal alsóba guruló lövésnél  1–0.
A mérkőzés záró részében a VASAS pécsi kontratámadásokat várt. A PMFC váltott és inkább sok passzal próbát a hazaiak kapujáét bevenni, de a cél nem sikerült.  

Mérkőzés után Vas László, a PMFC vezetőedzője elmondta, hogy győzni mentek a Fáy utcába. A mérkőzés jelentős részében komoly erőket mozgósítottak a pályán. A sok apró tévedést (játékvezetőre gondolt) nem bírta el a csapat. Azt elismerte, hogy a Vasas több helyzetet dolgozott ki.

Berecz Zsombor, a Vasas gólszerzője mérkőzés után elmondta, hogy a találkozó nagyon sok erőt vett ki a csapatból, ezért nem tudták a vasárnapi formát mutatni ahol Szolnokon 5-0 ra nyertek. Hozzátette minden mérkőzés más, így volt a PMFC ellen is. Céljuk továbbra is feljutni az élvonalba. 

A másik NB II-es csapat a Szentlőrinc, akik Kaposváron léptek pályára a Dorog ellen. A találkozón nem esett gól. Az eredménnyel a baranyai kis város csapata továbbra is veretlen az NB II-es bajnokságban.

Vasárnap „kupa nap” lesz a csapatok számára. A PMFC Bonyhádra a Szentlőrinc Diósgyőrbe utazik a legjobb 64 es mezőnyben.

Fénykép: nso.hu

Szerző: Szabó Ferenc

.