A szülők nélkül nemigen lesz tanévkezdés a Jókaiban

2019. szeptember 6. 15:44 2019. szept. 6. 15:44

A vállalkozó hamarosan levonul a Pécsi Jókai Mór Iskolából, ahol így is egy hetet csúszott a tanévkezdés. Ám ha a tanárokkal együtt a szülők nem teszik oda magukat a hétvégén vödrökkel meg felmosórongyokkal, akkor szeptember 9-én sem lesznek iskolaszerű állapotok a suliban.

Lapunk még augusztus végén értesült róla, hogy a pécsi Jókai suliban valószínűleg nem tudják megtartani szeptember 2-án a tanévkezdést az ott zajló felújítási munkálatok miatt. Ráadásul a szülők minderről csak pár nappal az eredeti iskolakezdés előtt pár nappal kaptak értesítést, azzal a kiegészítéssel, hogy jelezzék, ha le szeretnék mondani a már befizetett étkezést, illetve azt is, hogy kell-e gondoskodni gyermekfelügyeletről. Már akkor felmerült az is, hogy a tanévkezdés szeptember 9-re csúszik, ha pedig ez megtörténik, az így kieső napokat elviekben pótolni kell. Úgy tudjuk, ötlet szintjén felmerült, hogy a pótlásokat szombaton is megtarthatják, de erről hivatalos értesítést nem kaptak az érintett szülők.

Lapunk úgy tudja, hogy a 10 hónapos munkát elnyerő kivitelezőnek már június elején meg kellett volna kapnia a munkaterületet, de a közbeszerzési eljárás során felmerült akadályok miatt csak augusztusban indult meg a beruházás.

Szeptember első hete, legalábbis amit tanulással töltöttek máshol, el is telt.

A Pécsi STOP úgy értesült: az épületben pénteken volt olyan időszak, amikor még áram sem volt. Szombatra várják, hogy a kivitelező átadja a tantermeket. Úgy tudjuk, hogy takarítók és a tanárok mellett most éppen a szülőket mozgósítják: tőlük kérik, hogy szombaton délután, ha tehetik, jelenjenek meg az iskolában, lehetőleg vödrökkel és takarítószerekkel felszerelkezve. E nélkül ugyanis még a következő hétfőre sem kerülnek az osztálytermek használható állapotba.

Forrás: Pécsi STOP