A Völner-Schadl-ügy tanúvallomásaiban egy volt pécsi fideszes képviselő neve is felbukkan

2023. február 1. 11:11 2023. feb. 1. 11:11

A Telex tanúvallomásokat szerzett be a Völner-Schadl-üggyel kapcsolatban. Az igazságügyi minisztérium munkatársai beszámoltak a nyomozó hatóságnak arról, hogy milyen gyanús dolgok történtek a végrehajtói pályázatok kapcsán, hogy nyúltak át a fejük felett számos alkalommal Völnerék. Felbukkant néhány fideszes képviselő neve is egy-egy jelölt „támogatójaként”.

A pályáztatás során elméletileg objektív pontszámokat kaptak a jelöltek, és az alapján kellett volna eldőlnie, ki lesz a nyertes. Ám valójában a tanúvallomások szerint gyakorlatilag Völner és Schadl döntötték el, kik nyerjenek a pályázatokon. 

Számos tanú is említette, hogy a pályázatoknál láttak listákat a „támogatott” emberekről, és egyes nevek mellett monogramok és nevek voltak, hogy kik támogatják őket „magasabb szintről”. Több tanú is azt állította, a V. P. monogram Völnert jelöli, de a tanúvallomások szerint felbukkan a támogató nevek között Gelencsér Attila, Szatmáry Kristóf, Cseresnyés Péter vagy Csizi Péter országgyűlési képviselők neve is.

Az fideszes Csizi Péter, aki 2014 és 2018 között Pécs országgyűlési képviselője volt, korábban a város alpolgármestereként a korrupciógyanús Volvo-beszerzés egyik résztvevője volt. 2018-as választási bukása után kiszállt a politikából, egy állami céghez került és Budapestre költözött. Tavaly azonban visszatért: helyettes államtitkárrá nevezték ki a belügyminisztériumban.

 

Forrás: Telex / PécsMa