A pécsi vízilabdázók sem tudnak pénzt füttyenteni

2017. július 18. 16:39 2017. júl. 18. 16:39

De Blasio Domenico szerint érdemtelenül tüntette fel negatív színben a PVSK vízilabdázóit és a csapat mellett dolgozókat a Jobbik pécsi politikusa.

A Jobbik két pécsi önkormányzati képviselője a napokban tartott sajtótájékoztatót a városháza előtt arról, hogyan sodródik a csőd felé a baranyai megyeszékhely.

Gyimesi Gábor egyebek mellett a pécsi sportéletről is beszélt, egyebek mellett így:

„…a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. súlyos összegeket kapott a helyi sportéletre, de csak azt érte el, hogy nincs nagyon elsőosztályú csapat a városban. Kivéve a vízilabda, ha ők füttyentenek, két nap múlva már bent van a közgyűlésen az előterjesztés, hogy hány tízmillióval kell kisegíteni a csapatot.”

A politikus által elmondottakra reagált De Blasio Domenico, a PVSK szakosztályvezetője.

Szerinte az félrevezető, „ugyanis nem történt más az említett közgyűlésen, minthogy az első osztályú csapatok (férfi kosár, női kosár, vízilabda) számára, az önkormányzat által már évek óta biztosított évi 20 millió forintos, vízilabdára vonatkozó támogatást fogadta el a testület, és adott engedélyt a támogatási szerződés megkötésére. Ugyanis 2016 december végén a korábbi megállapodás lejárt - az önkormányzat a sportegyesületek gazdálkodásának tervezhetőbbé tétele érdekében 3 éves, évi 20 millió forintos támogatási szerződést köt az első osztályban szereplő csapatokkal”.

A szakosztályvezető hozzátette: az önkormányzat élő szerződés nélkül ha akar, akkor sem tud utalni. „Aki a tényeket nem ismeri, vagy valótlanságokat állít, akarva, akaratlanul is a pécsi vízilabdaklubot tünteti fel negatív színben, holott sem a csapat, sem a csapat mellett dolgozók nem szolgáltak rá erre” – így De Blasio.