Az ÖPÉ-s Varga Péter is szerződött a pécsi önkormányzattal

2019. szeptember 10. 14:24 2019. szept. 10. 14:24

A közgyűlésben Vicze Csilla helyét elfoglaló, a 2019-es önkormányzati választáson a 17-es körzetben, a Fidesz-KDNP-vel karöltve induló ÖPÉ-s Varga Péterrel is kötött tanácsadói szerződést a pécsi önkormányzat, a pénz mellé telefon és tablet is járt.

Hétfőn írtuk meg közérdekű adatigénylésünk nyomán, hogy Péterffy Attila független polgármesterjelölt hangos kritikusa, Vicze 2017. április elsejétől 2019. szeptember 30-ig szerződött a pécsi önkormányzattal, feladataiért (helyi identitás megőrzése, helyi értékek felkutatása, helyi hagyományok ápolása) havi 40 ezer forint járt.

Az önkormányzattól kikért dokumentumok szerint a közgyűlésben Vicze Csillát váltó Varga Péter, az egy darabig látszatellenzéki, majd a Fidesz mögé visszatalált Összefogás Pécsért Egyesület képviselőjelöltje is szerződött a várossal  (Varga 2017 áprilisától 2018. szeptember 1-ig volt ÖPÉ-s önkormányzati képviselő). A 2018. szeptember 3. és 2019. szeptember 30. között, határozott időre kötött paktum szerint a most ősszel a 17-es körzetben induló kormánypárti aspiráns az alábbiakat vállalta: 

  • a 119/2018 (05.17.) számú önkormányzati határozatban elfogadott intézkedési terv végrehajtásának koordinálása, az önkormányzati, civil és szociális szereplők tevékenységének összehangolása,
  • A Máltai Szeretetszolgálat által Pécsett létrehozott Lakhatási Munkacsoportban az önkormányzat képviselete,
  • Elszámolóház Bérleménygazdálkodási Osztálya által alkalmazott eljárásrendek felülvizsgálata, indokolt esetben az eljárásrendek korrekciójára javaslat tétele,
  • Az önkormányzat lakáscsoportja által alkalmazott eljárásrendek felülvizsgálata, indokolt esetben az eljárásrendek korrekciójára javaslat tétele,
  • A kétlépcsős bérleményrendszer kialakításának előkészítése,
  • Az önkormányzati bérlakásokban élőkkel foglalkozó, az érintettek társadalmi integrációját elősegítő területi szereplőkkel való kapcsolat és együttműködési rendszer kialakítása,
  • A Városüzemeltetési Főosztállyal együttműködve negyedéves állapotjelentés készítése a lakásgazdálkodás területéért felelős alpolgármester számára.

 

A szerződés szerint Varga havi bruttó 150 ezer forintért bólintott rá a fentiekre, egyéb juttatásra csak külön megállapodás alapján jogosult, a teljesítési igazolás kiállítása a megyei közgyűlésbe katapultáló Őri László alpolgármester  feladata.

A dokumentum szerint Varga Péter a kötetlen időbeosztású munkát az önkormányzat által biztosított Samsung Galaxy S4 telefon és egy Samsung Galaxy Tab 4 tablet mellett saját eszközeivel látja el. Ahogy Vicze Csilla esetén, itt sem tudjuk, hogy a tavaly kötött szerződést időközben felmondta-e bármelyik oldal.

Frissítés: 

Cikkünk megjelenését követően a Szabad Pécs megkereste a kilencvenes évek eleje óta közös képviselettel, lakásszövetkezeti ügyekkel foglalkozó képviselőjelöltet. Varga a lapnak elmondta, sosem titkolta a megbízást, az annyira nyilvános volt, hogy a polgármesterségtől búcsúzó Páva Zsolt beszélt is erről az egyik közgyűlési ülésen.

Varga elmondta, tapasztalatai miatt a városházi munkában is lakhatási ügyekkel foglalkozott, szívvel-lélekkel tette a dolgát, bevont az egyeztetésekbe minden szereplőt, ezért is dönthetett úgy a polgármester, hogy folytassa a munkát, és ezért a képviselői juttatásával megegyező összegű díjjal honorálja a határozott idejű szerződésben.

 

Szerző: H. V.

Forrás: Pécsi STOP